Στο τραπέζι, επέκταση της μειωμένης προκαταβολής φόρου και το 2021

Τη διατήρηση της μειωμένης προκαταβολής φόρου έως και 100% το 2021 φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, κάτι όμως που θα αποφασισθεί το επόμενο διάστημα και ανάλογα με τις συνέπειες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το ενδεχόμενο να συνεχισθεί το ευνοϊκό αυτό μέτρο άφησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας στον ΑΝΤ1 ότι η μείωση της προκαταβολής φόρου είναι ένα προσωρινό μέτρο και θα αξιολογηθεί εάν θα ισχύσει και το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε περισσότερες από 240.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες μειώθηκε ο τζίρος στο πρώτο εξάμηνο του έτους πάνω από 5%, με αποτέλεσμα να δικαιούνται τη μείωση προκαταβολής φόρου από 30% έως και 100%.

«Κλειδί» ο κορωνοϊός

«Ολα εξαρτώνται από την ένταση και την έκταση της υγειονομικής κρίσης», επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφορικά με τον χρόνο ενεργοποίησης ελαφρύνσεων με μόνιμο χαρακτήρα. «Σήμερα που μιλάμε δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση», επανέλαβε ο υπουργός για να προσθέσει ότι το πακέτο που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα περιέχει προσωρινές και μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών.

Απόσπασμα από: kathimerini.gr - ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια