Κοζάνη: 2,1 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία

Κοζάνη: 2,1 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία
Στα 2,1 εκ. ευρώ ανέρχονται τα έργα για τον καθαρισμό των ρεμάτων, που με ομόφωνη απόφαση του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου θα  δημοπρατηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στο πλαίσια της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γρηγόρη Τσιούμαρη αρκετά ρέματα έχουν περισσότερο από 15 χρόνια να καθαριστούν, ενώ υπάρχουν και ρέματα που δεν καθαρίστηκαν ποτέ και δημιούργησαν πρόσφατες μεγάλες καταστροφές σε μεμονωμένες περιοχές, όπως στο Δροσερό, τη Γαλάτεια και το Ανατολικό του Δήμου Εορδαίας.

Οι απαιτούμενες εργασίες για την εκτέλεση του αντικειμένου της σύμβασης θα προβλέπουν εκτός των άλλων: Καθαρισμός κοίτης από εκτεταμένη αυτοφυή βλάστηση, απορρίμματα, και μπάζα, κοπή δέντρων που έχουν αναπτυχθεί εντός των κοιτών των ρεμάτων, καθαρισμό αγωγών κλειστής διατομής  και αποκαταστάσεις διαβάσεων οδικού δικτύου από ρέματα-μικρά τεχνικά έργα.

Οι εργασίες αυτές όπως επισημαίνει ο κ. Τσιούμαρης «αφορούν καταρχάς 61 καταγεγραμμένες περιπτώσεις ρεμάτων σε διάφορες θέσεις της περιοχής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», ενώ ο ίδιος ζήτησε από το περιφερειακό συμβούλιο και εγκρίθηκε ομόφωνα, η τάχιστη προμήθεια ερπυστριοφόρου υδραυλικού εκσκαφέα (τσάπα) προϋπολογισμού 230.000 € από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Παράλληλα αναμένεται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να κατατεθεί πρόταση στο ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση και ενίσχυση του υπάρχοντος στόλου μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κυρίως για την οχύρωση της πολιτικής προστασίας σε παντός είδους επικίνδυνα φαινόμενα.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια