Πτολεμαΐδα: Επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Πτολεμαΐδα: Επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Την έναρξη των δράσεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σηματοδοτεί ο Δήμος Εορδαίας με τη συμμετοχή του στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι δράσεις θα εξελιχθούν από σήμερα Τετάρτη 16 μέχρι και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, μετά τις πρώτες εργασίες βελτίωσης των υποδομών και συντήρησης του εξοπλισμού ώστε να καταστεί επισκέψιμος κυρίως για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο να αποκτήσουν γνώσεις οδηγικής συμπεριφοράς.

Αναφερόμενοι στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, τόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Πλακεντάς, όσο και οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Μαίρη Αντωνιάδου, και Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ζαφειρούλα Σεβαστού, τόνισαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αλλαγής συμπεριφορών και συνηθειών, επιλέγοντας βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα και άλλους, την πληθώρα των δράσεων, και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού φορέων.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Εορδαίας, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η παρουσίαση της Μελέτης κυκλοφοριακής δράσης στην πόλη από την εταιρεία στην οποία ανατέθηκε, και πάνω στη Μελέτη αυτή θα δομηθεί το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μαζί με άλλες παρεμβάσεις. Η δημοτική αρχή σχεδιάζει ακόμα το Δίκτυο Ποδηλατόδρομων, «εκεί που μπορεί και πρέπει να γίνουν».

Το πρόγραμμα της σημερινής, πρώτης ημέρας της Εβδομάδας Κινητικότητας, ξεκινά στις 7 το απόγευμα με την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με αφετηρία και τέρμα το Δημαρχείο, και την παρουσίαση προπόνησης από την Ακαδημία ΑΣΣΟΣ στην πίστα του Συλλόγου στο Προάστιο, ενώ έντυπο υλικό στην κεντρική πλατεία θα διανέμει η Ομάδα Εθελοντισμού «Ανδρόνικος» σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια