Κοζάνη: Σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της Κ. Βέττα

Κοζάνη: Σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της Κ. Βέττα
Επιχειρήσεις, υπηρεσίες και κλάδους που έχουν πληγεί σημαντικά από την υποβάθμιση της περιοχής εξαιτίας πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης, επισκέφθηκε το τελευταίο διήμερο (2-3/9/2020) η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το λιγνιτωρυχείο Προσήλιου, όπου δραστηριοποιείται  η εξορυκτική βιομηχανία ΜΕΤΕ, η οποία τροφοδοτεί την ΔΕΗ με λιγνίτη. Στις συναντήσεις, με τον ιδιοκτήτη κ. Κωνσταντίνο Μεσσήνη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, επισημάνθηκε ότι η έλλειψη σχεδίου και η απότομη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, κλονίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την κ. Βέττα « η απόφαση για βίαιη απολιγνιτοποίηση έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση, λόγω της μη ανανέωσης της σύμβασης με τη ΔΕΗ, με συνέπεια την απόλυση 38 εργαζομένων, σε σύνολο 76, στο τέλος του μήνα, ενώ οι περίπου 80 εργολαβικοί εργαζόμενοι, που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές των φορτίων, θα σταματήσουν, ελλείψει αντικειμένου, να συνεργάζονται με την συγκεκριμένη βιομηχανία».

Η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, στην επίσκεψή της στο αεροδρόμιο Κοζάνης, όπου συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη,. Γιώργο Αναστασίου και εργαζόμενους, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την υποστελέχωσή του, αλλά και τα προβλήματα με τη συνέχιση της δραστηριοποίησης της εκπαιδευτικής εταιρίας Egnatia Aviation, που απασχολεί περίπου 40 εκπαιδευτές και 52 εκπαιδευόμενους σε κάθε κύκλο μαθημάτων.

Στη συνάντησή της με μέλη του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας, έγινε εκτενής αναφορά στον μειωμένο κύκλο δραστηριοτήτων του κλάδου, όπως και το ζήτημα της έλλειψης ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας, γεγονός που όπως επισημάνθηκε «τους αφήνει απροστάτευτους σε ζητήματα τήρησης ωραρίου και υπερωριακών απολαβών».

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπης Βέττα  ήταν η ΛΑΡΚΟ, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λιγνιτωρυχείο Σερβίων, από το διευθυντή Θεόδωρο Μακρυδήμα και εργαζομένους. Εκτός από το ζήτημα της προοπτικής της επιχείρησης, η οποία όπως επισημάνθηκε «ναρκοθετήθηκε από την ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης για πώληση ή πτώχευση τον Φεβρουάριο», τονίστηκαν  και οι σημαντικές εκκρεμότητες , που αφορούν και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Από τις συναντήσεις, αυτές, όπως αναφέρει η κ. Βέττα, «συνάγεται ότι, παρά τις μεγαλοστομίες της Κυβέρνησης, δεν υπάρχει καμία πρόνοια για απορρόφηση των εργαζομένων και στήριξη των επιχειρήσεων και των παραγωγικών κλάδων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και το μέλλον της περιοχής, αν δεν αλλάξουν άμεσα οι πολιτικές της Κυβέρνησης, προβλέπεται ζοφερό».

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια