Κοζάνη: Ξεκινά η αποκατάσταση του παροπλισμένου λιγνιτικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ

Κοζάνη: Ξεκινά η αποκατάσταση του παροπλισμένου λιγνιτικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ξεκινά η αποκατάσταση του λιγνιτικού σταθμού της ΛΙΠΤΟΛ.

Ειδικότερα με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η Μελέτη Αποκατάστασης του χώρου των εγκαταστάσεων τoυ λιγνιτικού σταθμού  ΛΙΠΤΟΛ της ΔΕΗ (Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης),  η οποία βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2016.  Ο εν λόγω σταθμός δεν λειτουργεί από το 2014.

Η έγκριση της μελέτης ανοίγει τον δρόμο για τη ΔΕΗ για να προχωρήσει στην αποκατάσταση, αλλά και για να αξιοποιήσει τα επόμενα δυο χρόνια τα κοιτάσματα λιγνίτη που βρίσκονται στον χώρο της παροπλισμένης εγκατάστασης. Και στις δυο αυτές δραστηριότητες θα απασχοληθούν πολλοί εργολαβικοί εργαζόμενοι από την περιοχή.

Οι όροι που έχουν επιβληθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης προασπίζουν το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις που αφορούν στην αποκατάσταση των εδαφών στις λιγνιτικές περιοχές.

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια