Δυτική Μακεδονία: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Δυτική Μακεδονία: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»
Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Οι  δράσεις υλοποιούνται  με στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το πρόγραμμα ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

«Οδηγώ με ασφάλεια – Μετακινούμαι Υπεύθυνα» 
17:00 πρεμιέρα στο κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο YouTube, «Η Κυκλοφοριακή αγωγή είναι θέμα Παιδείας»

«Πεζοπορία στα μονοπάτια του Αη Λια» με τον ΣΕΟ Κοζάνης
18:00 Η πεζοπορία ξεκινά από την πλατεία της Σκ’ρκας.
Συνδιοργανωτές : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΣΕΟ, ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Γρεβενά: Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020»
Με κεντρικό σύνθημα το «Μετακινήσου Υπεύθυνα!» και με βασικό γνώμονα την «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους», ο Δήμος Γρεβενών έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020» το οποίο καταρτίστηκε σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης και απευθύνεται σε όλους τους συνδημότες με ελεύθερη συμμετοχή.

Το φετινό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, έχει ως στόχο να προωθήσει την έννοια της προσβασιμότητας μέσω οικολογικών πράξεων που θα ενισχύσουν τη χρήση του ποδηλάτου, την αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης, την ενθάρρυνση της πεζοπορίας και εν γένει της σωματικής άσκησης. Επιπλέον, στην πράσινη ατζέντα του τρέχοντος έτους περιλαμβάνονται παρεμβάσεις προσωρινού και μόνιμου χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με την καλλιέργεια της ιδέας της κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς αλλά και μεγάλους ενώ δε θα λείψουν και τα μουσικά δρώμενα που θα πλαισιώνουν την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αυτής της χρονιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου: 17:00 ΕΠΑΛ: «Γνωριμία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα». Θα ακολουθήσει βόλτα με ποδήλατα από το ΕΠΑΛ στην νέα σηματοδοτημένη διαδρομή έως τις εργατικές κατοικίες.

Συνεργάζεται: η Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Γρεβενών-ΕΠΑΛ.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια