Στο Βελβεντό η Κ. Βέττα για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία

Στο Βελβεντό η Κ. Βέττα για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε στην διευρυμένη συνάντηση στο Βελβεντό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τους αγρότες της περιοχής, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης.

Στη συνάντηση με τους αγροτικούς φορείς παρατέθηκε η υφιστάμενη κατάσταση με τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις ενισχύσεις των παραγωγών και, ιδιαίτερα, τη μειωμένη αποζημίωση για τις καταστροφές του καλοκαιριού όπως αυτή προέκυψε μετά τον έλεγχο από τα αρμόδια κλιμάκια.

Η κ. Βέττα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα έκτακτης ενίσχυσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ανέδειξε τη δυνατότητα να αντληθούν πόροι από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη των αγροτών στον Βελβεντό και την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, πρότεινε την έναρξη της συζήτησης για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται σε μεγαλύτερο ποσοστό οι ζημιές, τόσο στην συγκομιδή όσο και στο κεφάλαιο, για τους πληττόμενους παραγωγούς.

Επίσης, η κ. Βέττα,  συνοδευομένη από μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε. και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Σαρρή,  τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευθύμιο Χασιώτη και το μέλος κ. Ιωάννη Μητλιάγκα με τους οποίους έγινε εκτενής συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Στη συζήτηση, έγιναν προτάσεις που αφορούν την επανεργοποίηση προγραμμάτων για την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, την αναγκαιότητα χάραξης ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου και την αναβάθμιση των υποδομών.

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια