Δ. Μακεδονία: Παραμένει η Κοζάνη στο επίκεντρο του κορονοϊού

Δ. Μακεδονία: Παραμένει η Κοζάνη στο επίκεντρο του κορονοϊού
Στα 22 ανήλθαν το τελευταίο τριήμερο τα νέα κρούσματα του covid-19 στη Δυτική Μακεδονία, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 16 καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα πέντε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ενώ χθες (13/9/2020) είχαμε και τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Πρόκειται για ένα 74χρονο, με καταγωγή από το Αμύνταιο, ο οποίος είχε διαγνωσθεί θετικός στο covid-19 και νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, από τέλη Αυγούστου με πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Μέσα στο Σεπτέμβριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται στα 81, εκ των οποίων τα 50 καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 22 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τα επτά στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τα δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Από την έναρξη της πανδημίας τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται στα 412 άτομα. Μέχρι τέλη Ιούνιου ήταν 149 άτομα και από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και χθες Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, μολύνθηκαν στη Δυτική Μακεδονία από τον κορονοϊό 263 άτομα, εκ των οποίων τα 158 ήταν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 64 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τα 26 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τα 15 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  την εβδομάδα που μας πέρασε (7/09 έως 13/09/2020) τα 53 κρούσματα, οποία διαγνώστηκαν στο εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, αλλά και στα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, κατανέμονται ως εξής:
 Περιοχή
Αριθμός Κρουσμάτων
Δήμος Κοζάνης 14
Δήμος Εορδαίας 7
Δήμος Βοΐου 7
Δήμος Ορεστίδος 2
Δήμος Καστοριάς 17
Δήμος Φλώρινας 1
Δήμος Γρεβενών 5


Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια