Δ. Μακεδονία: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη μηδενική κατανομή θέσεων Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο

Δ. Μακεδονία: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη μηδενική κατανομή θέσεων Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη μηδενική κατανομή θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ΠΕ Φλώρινας Πέτη Πέρκα και Π.Ε. Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στην ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από τους τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη και Μερόπη Τζούφη, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι στην πρόσφατη κατανομή 205 θέσεων για Δ.Ε.Π. στα Ανώτατα Ιδρύματα για το 2020-21, απουσιάζει εντελώς το Π.Δ.Μ., σε αντίθεση με το 2019, όταν με την κατανομή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διατεθεί 29 θέσεις καθηγητών και ερευνητών, σε σύνολο 500 πανελλαδικά.

Η συγκεκριμένη απόφαση, σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας έξι πανεπιστημιακών τμημάτων με την απόφαση της 7ης Νοεμβρίου 2019, αλλά και με τον πρόσφατο αξιολογικό διαχωρισμό των Ιδρυμάτων ανά κατηγορία, σύμφωνα με την ερώτηση, πιστοποιεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την αξιοποίησή του ως αναπτυξιακού βραχίονα της περιοχής.

Τέλος, τίθεται το ερώτημα αν θα αλλάξει η απόφαση και θα ενισχυθεί έστω και εκ των υστέρων το Π.Δ.Μ., σε μια περίοδο που η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας δέχεται γενικότερα τα πλήγματα από την απόφαση για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια