Κοζάνη: Προβληματισμός για την καθαριότητα των σχολείων

Κοζάνη: Προβληματισμός για την καθαριότητα των σχολείων
Συνάντηση με εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Κοζάνης είχε ο δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο γραφείο του, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται με τη μετατροπή των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις τρίωρης απασχόλησης.

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε τις εκπροσώπους για τις αλλαγές που έχουν γίνει στις διαδικασίες πρόσληψης, ενώ τις πληροφόρησε και για το έγγραφο που κοινοποίησε στο υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα το οποίο προκύπτει, καθώς δεν επαρκούν ούτε οι ώρες ούτε ο αριθμός των συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Κοζάνης, βάσει και της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Κοζάνης, οι 82 τρίωρες συμβάσεις μερικής απασχόλησης, αλλά και οι 12 συμβάσεις ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης, οι οποίες και εγκρίθηκαν, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες της καθαριότητας των σχολικών μονάδων που λειτουργούν από τις 8.00 έως τις 16.00.

Παράλληλα, έγινε σαφής η κοινή πρόθεση των δύο πλευρών και η σύμπλευση αναφορικά με την αύξηση του ωραρίου των συμβάσεων μερικής απασχόλησης των εργαζόμενων, την επιπλέον πρόσληψη προσωπικού πλήρους απασχόλησης, τη διεκδίκηση βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων, καθώς και την ενίσχυση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων λόγω της Covid-19.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια