Κοζάνη: Πέθανε ο τέως δήμαρχος Γιάννης Παγούνης – Δηλώσεις Π. Κουκουλόπουλου 

Κοζάνη: Πέθανε ο τέως δήμαρχος Γιάννης Παγούνης – Δηλώσεις Π. Κουκουλόπουλου 
Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο τέως δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Παγούνης. Διετέλεσε δύο φορές δήμαρχος Κοζάνης, την περίοδο 1983-1986 και 1987 -1990, και η παρουσία του στον Δήμο Κοζάνης και την αυτοδιοίκηση συνδυάστηκε με σειρά αλλαγών και εξελίξεων, όπως η θεμελίωση της ΑΝ.ΚΟ και η εκπόνηση των πρώτων μελετών για την τηλεθέρμανση Κοζάνης.

«Σπάνιας αξίας δείγμα της μεταπολεμικής περιόδου, με  ανησυχία και αγάπη για τον τόπο, μέχρι και  το τέλος του», χαρακτήρισε   ο Πάρις Κουκουλόπουλος στην ΕΡΤ Κοζάνης τον Γιάννη Παγούνη, προσθέτοντας ότι  «ήταν ένας συναρπαστικός άνθρωπος και μεγάλος δάσκαλος  για όλους».

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος διαδέχτηκε ως δήμαρχος Κοζάνης τον Γιάννη Παγούνη και υπήρξε δημοτικός σύμβουλος-συνεργάτης και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την περίοδο της δημαρχίας του εκλιπόντα, για τον οποίο πρόσθεσε ότι  «αποτέλεσε πηγή πλούτου και γνώσης για την ιστορία της περιοχής», ενώ ήταν και δεινός επιχειρηματίας,   με σειρά επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, όπου, μεταξύ άλλων, ξεκίνησε και το έτοιμο σκυρόδεμα.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια