Εορδαία: Διεκδικητικό πλαίσιο από Συλλόγους Γονέων για το άνοιγμα των σχολείων

Εορδαία: Διεκδικητικό πλαίσιο από Συλλόγους Γονέων για το άνοιγμα των σχολείων
Την ανησυχία τους για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου και για το κατά πόσο έχουν διασφαλιστεί οι προϋποθέσεις για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία τους εξέφρασαν εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων Σχολείων της Εορδαίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και κατέληξαν σε πρόταση διεκδικητικού πλαισίου.

Οι προβληματισμοί που τέθηκαν αφορούν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, ειδικότερα στην περίπτωση των 20-25 μαθητών σε μία αίθουσα χωρίς να εξασφαλιστεί καμία ουσιαστική υγειονομική προστασία, γεγονός που θα αυξήσει τον συγχρωτισμό και θα δυσχεράνει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα της μη επάρκειας των καθαριστριών σε κάθε σχολείο, η ανάγκη να ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών κενών αφού οι εξαγγελίες για τις προσλήψεις αναπληρωτών είναι κάτω του 50% συγκριτικά με πέρυσι, το τι μέλει γενέσθαι με τα ολοήμερα εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των μαθητών, καθώς και η απαξίωση του συστήματος Υγείας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θα συζητηθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων υπαγορεύει: 1) τη μείωση, μέσω Νομοθετικής ρύθμισης, του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα σε 15, 2)τη διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ για την Covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, 3) προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, και, 4) προσλήψεις εκπαιδευτικών για να πληρωθούν τα κενά.

Η άτυπη Συντονιστική επιτροπή των Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων της Εορδαίας έκανε επαφές με 20 περίπου Συλλόγους της περιοχής, και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και συσπείρωσης σε όλους για την υλοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Ηρακλή Ελευθεριάδη στον τηλεφωνικό αριθμό 6987238414, και Κώστα Παναγιωτίδη στο 6998531538.


ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια