Καστοριά: Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου σε δημοτική έκταση

Καστοριά: Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου σε δημοτική έκταση
Ο Βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας ενημερώνει και καταθέτει τη Θέση του σχετικά με  τα φωτοβολταικά σε περιοχή της Κοινότητας Κωσταραζίου. Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι  τον τελευταίο μήνα οι κάτοικοι του Κωσταραζίου βρίσκονται σε αναβρασμό.

Η εταιρία ΑΒΟ Wing AG γερμανικών συμφερόντων ενδιαφέρεται να κατασκευάσει επτά (7) φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 15MWp έκαστο σε περιοχή της Κοινότητας Κωσταραζίου εκτάσεως 3600 στρεμμάτων (ο εκπρόσωπος της εταιρίας υποστηρίζει ότι αφορά 1.000 στρέμματα συνολικά). Όπως επισημαίνει ο κ. Τζηκαλάγιας μεταξύ άλλων, παρακολουθεί  με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και προβληματισμό όλα τα τεκταινόμενα.

Ο βουλευτής απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ζητά να σταματήσει  προσωρινά τη διαδικασία εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου Κωσταραζίου και να προχωρήσει μόνο, όταν διασφαλιστούν πλήρως:

α) Η εξέταση και η αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης.
β) Η ισχυρή οικονομική ανταποδοτικότητα για τους κατοίκους. Αυτή πρέπει να είναι άμεση και να διαρκέσει από την αρχή μέχρι το τέλος της εγκατάστασης και λειτουργίας της επένδυσης.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια