Δ. Μακεδονία: Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού

Δ. Μακεδονία: Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού

Δύο κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε δύο Λύκεια της Καστοριάς, συγκεκριμένα στο 1ο ΓΕΛ και στο 2ο ΓΕΛ. Στις δύο σχολικές μονάδες θα κλείσουν συνολικά 3 τμήματα. Τις τελευταίες ώρες και στα δυο Λύκεια γίνονται ιχνηλατήσεις, ενώ έχουν ενημερωθεί οι μαθητές των αντίστοιχων τμημάτων να μην προσέλθουν  στο σχολείο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα στη Δυτική Μακεδονία το οποίο εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Μέσα στο Σεπτέμβριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται στα 133, εκ των οποίων τα 85 καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,  τα 32 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τα 12 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τα τέσσερα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία την εβδομάδα από 14 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής:

Δήμος Εορδαίας 19
Δήμος Κοζάνης 10
Δήμος Ορεστίδος 6
Δήμος Καστοριάς 5
Δήμος Γρεβενών 4
Δήμος Βοΐου 3
Δήμος Αμυνταίου 1

Από την έναρξη της πανδημίας τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται στα 444, ενώ είχαμε συνολικά 35 θανάτους.

Από τις αρχές Ιουλίου μολύνθηκαν από τον κορονοϊό 315 άτομα, εκ των οποίων τα 193 ήταν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 74 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τα 28 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τα 20 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια