Δυτική Μακεδονία: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Δυτική Μακεδονία: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Οι  δράσεις υλοποιούνται  με στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα Τρίτη:

Μέρα χωρίς αυτοκίνητο

Τελετή λήξης «Αθλήσου Υπεύθυνα , Χόρεψε Υπεύθυνα, Ζήσε Υπεύθυνα»

Ώρα 17.30 –  πρεμιέρα στο κανάλι του Youtube του Δήμου Κοζάνης

Σήμερα, Τρίτη, τα mini bus για μετακινήσεις μέσα στην πόλη θα είναι δωρεάν.

Συνδιοργανώνουν, ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης, ΟΑΠΝ, ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΕ, με τη συμμετοχή των γυμναστηρίων της Κοζάνης.

Εορδαία: Tελετή λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Με την κλήρωση των ποδηλάτων, την καύση πυροτεχνημάτων και τα φαναράκια των ευχών, μετά από τη σύντομη ομιλία του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, μπροστά στο Δημαρχείο, κλείνει σήμερα, στις 8 το βράδυ,  τον κύκλο των δράσεών της η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Νωρίτερα, μικροί και μεγάλοι θα χαρούν ποδηλατοβόλτα σε κεντρικές οδούς της πόλης τις οποίες θα αποκλείσει η Τροχαία, ενώ σε σχολεία της Εορδαίας θα εξελιχθούν προγράμματα σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, την ασφάλεια στο δρόμο, αλλά και ψυχαγωγικές  δραστηριότητες. Στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ δωρεάν θα είναι η απογευματινή είσοδος στην πόλη από το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών στα δρομολόγια του Άξονα Μουρικίου, Ολυμπιάδας, Καρυοχωρίου, Περδίκκα- Πενταβρύσου-Κομνηνών.

(ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου)

Γρεβενά: Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020»

Με κεντρικό σύνθημα το «Μετακινήσου Υπεύθυνα!» και με βασικό γνώμονα την «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους», ο Δήμος Γρεβενών έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020», το οποίο καταρτίστηκε σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης και απευθύνεται σε όλους τους δημότες, με ελεύθερη συμμετοχή.

Το φετινό πρόγραμμα, έχει ως στόχο να προωθήσει την έννοια της προσβασιμότητας μέσω οικολογικών πράξεων που θα ενισχύσουν τη χρήση του ποδηλάτου, την αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης, την ενθάρρυνση της πεζοπορίας και εν γένει της σωματικής άσκησης. Επιπλέον, στην «πράσινη» ατζέντα του τρέχοντος έτους περιλαμβάνονται παρεμβάσεις προσωρινού και μόνιμου χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με την καλλιέργεια της ιδέας της κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς αλλά και μεγάλους, ενώ δε θα λείψουν και τα μουσικά δρώμενα που θα πλαισιώνουν την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αυτής της χρονιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα, Τρίτη:

16.00 – ΔΑΚ: «Kids Athletics»  από την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, με τη συνδρομή των Δρομέων Υγείας.

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια