Κοζάνη: Έργα βελτίωσης υποδομών

Κοζάνη: Έργα βελτίωσης υποδομών

Στο 1,8 εκ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των έργων της συντήρησης της Εθνικής οδού από όρια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας μέχρι τα Κοίλα Κοζάνης, μέσω Περδίκκα, τα οποία εγκρίθηκαν για δημοπράτηση από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Επίσης εγκρίθηκαν για δημοπράτηση και οι παρεμβάσεις για τη συντήρηση και βελτίωση του Επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, προϋπολογισμού, 2,3 εκ. ευρώ

Εκτός από τις εργασίες συντήρησης των οδών προβλέπονται: διανοίξεις τμημάτων των δρόμων, τοποθέτηση και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, βελτίωση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Επίσης από το περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκαν και οι εργασίες της διευθέτησης της κοίτης του ποταμού στο Μηλοχώρι Εορδαίας, όπου θα προβλέπεται κυρίως η σκυροδέτηση της κοίτης για την παρεμπόδιση της αγκύλωσης των φερτών υλικών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή του ποταμού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 21 χιλιάδες ευρώ.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια