Δυτική Μακεδονία: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Δυτική Μακεδονία: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Κοζάνη: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά στη «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2020, με κεντρικό σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Οι  δράσεις υλοποιούνται  με στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το πρόγραμμα  σήμερα Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει:

«Οδηγούμε τη μετακίνηση σε σύγχρονες λύσεις» διαδικτυακή συζήτηση  Σχετικά με τη Μείωση των ρύπων

18.00 στο κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο YouTube

Πτολεμαίδα: Συμβολική περιπατητική βόλτα μήκους 13.033 μέτρων για τα θύματα του covid– 19

Περιπατητική βόλτα μήκους 13. 033 μέτρων, το νούμερο που στην περίοδο της  καραντίνας οι πολίτες έστελναν μήνυμα  για να εγκριθεί η έξοδος από τα σπίτια τους, θα κάνουν σήμερα οι Σύλλογοι, Ορειβατικός και Οδοιπόρων Πτολεμαΐδας, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους από τον Κορωνοϊό. Η συμβολική αυτή διαδρομή, με εκκίνηση στις 6 το απόγευμα από το Κλειστό Γυμναστήριο, εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας( 2η ημέρα) στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Εορδαίας, ενώ, οι  δράσεις που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα,  αφορούν εργασίες δενδροφύτευσης, περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, ποδήλατο, σε Σχολεία της Εορδαίας, καθώς και τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης. Χθες το απόγευμα παιδιά αλλά και ενήλικες έτρεξαν στην 18η    Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας

 Γρεβενά: Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020»

Με κεντρικό σύνθημα το «Μετακινήσου Υπεύθυνα!» και με βασικό γνώμονα την «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους», ο Δήμος Γρεβενών έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020» το οποίο καταρτίστηκε σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης και απευθύνεται σε όλους τους συνδημότες μας με ελεύθερη συμμετοχή.

Το φετινό πρόγραμμα, έχει ως στόχο να προωθήσει την έννοια της προσβασιμότητας μέσω οικολογικών πράξεων που θα ενισχύσουν τη χρήση του ποδηλάτου, την αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης, την ενθάρρυνση της πεζοπορίας και εν γένει της σωματικής άσκησης. Επιπλέον, στην πράσινη ατζέντα του τρέχοντος έτους περιλαμβάνονται παρεμβάσεις προσωρινού και μόνιμου χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με την καλλιέργεια της ιδέας της κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς αλλά και μεγάλους ενώ δε θα λείψουν και τα μουσικά δρώμενα που θα πλαισιώνουν την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αυτής της χρονιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

18:00 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και παιδιά  Συνεργάζονται: Τροχαία, ΚΠΕ.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια