Γρεβενά: Αίτημα για αύξηση συμβασιούχων στην καθαριότητα σχολείων

Γρεβενά: Αίτημα για αύξηση συμβασιούχων στην καθαριότητα σχολείων
Την αναθεώρηση του αριθμού των εργαζομένων, που ήδη έχει εγκριθεί, για τη στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας των σχολικών μονάδων, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

Όπως επισημαίνει οι 31 θέσεις που αποφασίστηκαν από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και οι οποίες είναι όλες μερικής απασχόλησης «δεν επαρκούν για την ορθή κάλυψη των αναγκών όλων των δομών εκπαίδευσης», που έχει στην αρμοδιότητα του ο Δήμος Γρεβενών.

Ο κ. Δασταμάνης στην επιστολή του τονίζει τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά του Δήμου Γρεβενών, αναφέροντας ότι «είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της χώρας με πολλά και διάσπαρτα ορεινά χωριά και κατ’ επέκταση, εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων που υπάρχουν, περίπου επτά με οκτώ κοινότητες θα αντιμετωπίσουν έντονο πρόβλημα στην καθαριότητα των σχολείων».

Παράλληλα όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Γρεβενών, προς την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών «η 3ωρη απασχόληση των 31 ατόμων, που προβλέπεται ημερησίως θα εξαντληθεί, σε αυτή την περίπτωση, μόνο στην μετακίνηση του προσωπικού για να πάει και να επιστρέψει από τους μακρινούς αυτούς οικισμούς», ενώ τονίζει ότι «στο σχεδιασμό του Υπουργείου δεν προβλέφθηκαν οι επιπλέον αίθουσες, με την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γρεβενών, όπως και το γεγονός ότι από τις 11 μόνιμες καθαρίστριες οι δυο βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης».

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Γρεβενών ζητά επιπλέον χρηματοδότηση, προκειμένου να μετατραπούν δέκα από τις υπάρχουσες συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους αλλά και να γίνουν επιπλέον δέκα νέες θέσεις συμβασιούχων πλήρους απασχόλησης.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια