Πτολεμαΐδα: Τριήμερο Διεθνές Συνέδριο Γενικής Χειρουργικής

Πτολεμαΐδα: Τριήμερο Διεθνές Συνέδριο Γενικής Χειρουργικής

Διεθνές Συνέδριο Γενικής Χειρουργικής, διοργανώνουν η Επαγγελματική Ένωση Χειρουργών Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνορουμανική Εταιρεία Χειρουργών από αύριο Παρασκευή 25  μέχρι και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα.

Το Συνέδριο, που τελείται ανά δύο χρόνια, με τη συμμετοχή Χειρουργών και Ιατρών άλλων Ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα παρακολουθήσουν συνολικά 500 περίπου επιστήμονες, εκ των οποίων λόγω της πανδημίας του covid-19, οι πενήντα δια  ζώσης και οι υπόλοιποι διαδικτυακά, ενώ, στους χώρους που θα διεξαχθεί θα τηρηθούν όλα τα Υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Στόχος είναι η «ανταλλαγή απόψεων και η εποικοδομητική συζήτηση αμφιλεγόμενων θεμάτων στον τομέα της χειρουργικής ειδικότητας» ενώ μέσω της διοργάνωσης αυτής θα αναδειχθεί η Πτολεμαΐδα, όπως και η ευρύτερη  περιοχής της Δ Μακεδονίας. Το συνέδριο υποστηρίζεται από το ΑΠΘ, την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας και του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του Δήμου Εορδαίας, όπως επίσης  από το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πυροσβεστική Ακαδημία, την Ελληνική Αστυνομία Πτολεμαΐδας.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για αύριο  Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια