Γρεβενά: Ένα ακόμη κρούσμα Covid-19 – Στην Εισαγγελία ο δήμαρχος για το κρούσμα σε πρόσφυγα

Γρεβενά: Ένα ακόμη κρούσμα Covid-19 – Στην Εισαγγελία ο δήμαρχος για το κρούσμα σε πρόσφυγα
Ένα νέο κρούσμα της Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΟΔΥ -καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Τον Σεπτέμβριο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται στα 34, εκ των οποίων τα 26 καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τέσσερα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, τρία στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Προβληματισμός επικρατεί στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, μετά τον εντοπισμό σε ένα από τα εννέα ορεινά ξενοδοχεία ενός κρούσματος κορονοϊού σε 44χρονη, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε μαζί με τρία από τα έξι παιδιά της τη Δομή της Ριτσώνας. Αμέσως σήμανε συναγερμός, και έτσι την Παρασκευή, που επέστρεψαν στα Γρεβενά τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ ελήφθησαν δείγματα τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι η μητέρα είναι θετική στην Covid-19.

Από την ιχνηλάτηση των επαφών της διαπιστώθηκε ότι η 44χρονη είχε χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις της τόσο ταξί όσο και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στην Εισαγγελία των Γρεβενών βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, προκειμένου να υποβάλει καταγγελία για την «εγκληματική», όπως τη χαρακτήρισε, μετακίνηση οικογένειας προσφύγων από δομή των Ορεινών Γρεβενών σε δομή φιλοξενίας άλλης περιοχής εκτός Δυτικής Μακεδονίας, που τελεί σε καθεστώς καραντίνας λόγω κορονοϊού.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Δασταμάνης στην εισαγγελέα είναι, ποιος αποφάσισε την μετακίνηση της οικογένειας σε δομή που είναι σε καθεστώς καραντίνας και για ποιον λόγο, αν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των προσφύγων η οποία έγινε μάλιστα με μέσο μαζικής μεταφοράς, αν το ξενοδοχείο των Γρεβενών τηρεί τα απαιτούμενα μέτρα κατά της διασποράς καθώς φιλοξενεί πλέον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19, και αν ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε τους απαραίτητους ελέγχους στους διαμένοντες στη δομή των Γρεβενών αλλά και στο προσωπικό που μετέφερε την οικογένεια.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας τόνισε στον κ. Δασταμάνη ότι η καταγγελία του είναι σοβαρή και θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Επιπλέον, ο δήμαρχος Γρεβενών απαίτησε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για το περιστατικό.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια