Γρεβενά: 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Αλκοολικών

Γρεβενά: 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Αλκοολικών

Στα Γρεβενά αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ανώνυμων Αλκοολικών, το οποίο θα διαρκέσει από αύριο Παρασκευή 2 μέχρι και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020.

Φέτος το θέμα του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μηλιώνης» θα είναι: «ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ: υπάρχει λύση και για σένα».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η έναρξη του συνεδρίου, που θα είναι ανοιχτό για όλους και με όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, θα γίνει αύριο Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Την ίδια ημέρα στις 6 το απόγευμα θα γίνει δημόσια παρουσίαση των δράσεων των Ανώνυμων Αλκοολικών στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι ιδρύθηκαν το 1935, αρχικά στην Αμερική και σύντομα επεκτάθηκαν και σε άλλες χώρες. Οι πρώτες ομάδες στην Ελλάδα ξεκίνησαν προς το τέλος της δεκαετίας του ’50, εντός των Αμερικάνικων Βάσεων, ενώ οι Ελληνόφωνες ομάδες ξεκίνησαν το ’81 στην Αθήνα, οι οποίες με τον χρόνο επεκτάθηκαν σχεδόν σε όλη την χώρα. Μέχρι σήμερα υπάρχουν περίπου 25 Ελληνόφωνες ομάδες και 22 Αγγλόφωνες, 1 Ρωσόφωνη, 1 Πολωνική και 2 διαδικτυακές (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα) με αρκετούς μοναχικούς αλκοολικούς σε ανάρρωση, διάσπαρτους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι λειτουργούν 118.000 ομάδες σε 180 χώρες, στις οποίες αναρρώνουν περισσότεροι από 2.500.000 αλκοολικοί.

Οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί δέχονται στις ομάδες τους οποιονδήποτε επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή, χωρίς καμιά διάκριση ως προς την φυλή, την οικονομική ή κοινωνική τάξη, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα.

Τα κεντρικά τους γραφεία βρίσκονται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 112 στην Αθήνα και το επίσημο site είναι: , ενώ το τηλέφωνο 24ωρης βοήθειας είναι το: 6986183484.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια