Ο Γερο – διάβολος και το τέλος των ψευδαισθήσεων

Το τέλος των ψευδαισθήσεων! Το Βερολίνο δεν έχει καμία διάθεση να επιβάλει κυρώσεις στην Αγκυρα για τη διαρκή και αυξανόμενη επιθετικότητά της εναντίον ευρωπαϊκών κρατών, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.
 
Από τον Γιώργο Τράγκα
 
Η Άνγκελα Μέρκελ (όπως συνέβαινε πάντα στις θέσεις Γερμανίας – Τουρκίας) προστατεύει τα συμφέροντα του αιώνιου συμμάχου-πελάτη της, σπρώχνει τον Ελληνισμό να γίνει βορά του και καθοδηγεί τον γερμανόφιλο Κυριάκο Μητσοτάκη να καθίσει σε ένα τραπέζι απευθείας διαπραγμάτευσης, απ’ όπου θα σηκωθούμε με ταπεινωτική εθνική ήττα.
 
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Το πρώτο ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής δεν ανέφερε καθόλου τη λέξη «κυρώσεις» στην Τουρκία. Αθήνα και Λευκωσία σηκώθηκαν «όρθιες», διαμαρτυρόμενες για την αναισθησία της προεδρεύουσας Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο μαζί με την καγκελάριο, τον Γάλλο πρόεδρο και τον Σαρλ Μισέλ. Μην έχετε αμφιβολία: Ολα συνεννοημένα εκ των προτέρων ήταν, για να φανεί ότι δίνουμε διπλωματική μάχη, προκειμένου να υπάρχουν σοβαρές απειλές και προειδοποιήσεις κατά της Τουρκίας.  
 
Η τελική ανακοίνωση που βγήκε μετά τη «μάχη» δεν είχε καν τη λέξη «κυρώσεις». Ηταν μια πολύ trѐs chic σύσταση, στο πλαίσιο ενός savoir vivre για κάποιον ανατολίτη που ρεύεται, αφού καταβροχθίσει δύο κιλά κεμπάπ συνοδευόμενα από σμυρναίικα σουτζουκάκια με ατζέμ πιλάφι. Ενα είδος σύστασης προς έναν τύπο από την Ανατολία που έχει βγάλει στο τραπέζι του παρισινού ρεστοράν «Baccarat» παστουρμά που βρομοκοπάει. Και πέρδεται ασύστολα μπροστά στον maître, που τον ρωτά αν θα ξεκινήσει με φουά γκρα, χαβιάρι και σαμπάνια! Οσα έγιναν τον τελευταίο καιρό είναι το πρελούδιο μιας μεγάλης προδοσίας.
 
Ήδη, με εντολή των Αμερικανών και με τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε νόμιμο και πρωτοκόλλησε το τουρκολιβυκό παράνομο σύμφωνο. Αυτή είναι η μεγάλη ντροπή, η πρώτη μεγάλη μειοδοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Ερντογάν τού είχε πει ευθέως στην πρώτη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη ότι πρόκειται να κηρύξει ΑΟΖ με τον Σάρατζ.
 
Ο γερμανόφιλος καταστροφέας της εθνικής οικονομίας και των εθνικών δικαιωμάτων δεν έκανε απολύτως τίποτα. Υπακούοντας στις εντολές του Βερολίνου, άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον «σουλτάνο», για να φτάσουμε τώρα στη νομιμοποίηση και την πρωτοκόλληση της παράνομης συμφωνίας Ερντογάν – Σάρατζ, ο οποίος παραιτήθηκε και αποχωρεί από το πρωθυπουργικό αξίωμα στα τέλη Οκτωβρίου.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την αποκλειστική ευθύνη για όλη την ταχεία προώθηση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Το καυτό ερώτημα, έπειτα από όσα κάνει το πιόνι του Βερολίνου, είναι ποιο θα είναι το εύρος των εθνικών απωλειών. Ακόμη και αν οδηγηθούμε στη Χάγη, ο Ερντογάν (αν δεν μείνει ικανοποιημένος από τα λάφυρα) θα καταγγείλει αμέσως την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου, όπως ποδοπατάει σήμερα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
 
Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους διεθνείς κανόνες. Έχει πολλές φορές δηλώσει ότι αυτό που σέβεται είναι μόνο το δίκαιο του ισχυροτέρου. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει πόλεμος κατά μήκος των συνόρων του Ελληνισμού με τους γείτονες – με τους Γκρίζους Λύκους. Και τότε δεν θα υπάρχει κανένας Μητσοτάκης να εμψυχώσει το φρόνημα του λαού. Ενας νοσηρός πολιτικός, όπως ο Κυριάκος, το μόνο που καταφέρνει είναι να σπείρει τρόμο και φόβο στην ψυχή του λαού. Και το κάνει ενσυνείδητα, προκειμένου να υλοποιήσει τις εντολές των Γερμανών. Ήδη, η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε γερμανικό προτεκτοράτο, στο οποίο έχουν στρατιωτικές βάσεις και γεωπολιτική κυριαρχία οι Αμερικανοί, αυτοί δηλαδή που βάζουν τα περισσότερα λεφτά για να λειτουργήσει η Ατλαντική Συμμαχία.
 
Εδώ και μήνες, ο Μητσοτάκης υφαίνει στον αργαλειό της προδοσίας τον νέο χάρτη της Ελλάδας. Από την ημέρα που βγήκε πρωθυπουργός, οδηγεί τα πράγματα προς τη συρρίκνωση του έθνους. Επίτηδες δεν κατήγγειλε στον ΟΗΕ το τουρκολιβυκό σύμφωνο και δολίως καθυστέρησε να κηρύξει ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτο. Πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθώ πλήρως για τις εκτιμήσεις μου και τις προβλέψεις μου για τον ρόλο που παίζει. Παραμένει πάντα ο έχων τα περισσότερα καταγεγραμμένα ραντεβού με τον φυγόδικο δωσίλογο και δραπέτη, πράκτορα των Γερμανών Μιχάλη Χριστοφοράκο. Είναι, δυστυχώς, ο πολιτικός που ποτέ στη ζωή του δεν ψέλλισε τίποτα αρνητικό και δεν επέκρινε τα εγκλήματα των Γερμανών κατά της πατρίδας μας.
 
Ύστερα από 10 χρόνια Μνημονίων, έχουμε το τέλος των ψευδαισθήσεων. Η οικονομία είναι πλήρως κατεστραμμένη στην Ελλάδα. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ό,τι και να λένε οι ασυστόλως ψευδόμενοι τηλεπαρουσιαστές και οι αλαλάζοντες λοιμωξιολόγοι. Όλοι αυτοί που προωθούν σήμερα την κουλτούρα της μάσκας και αύριο (ποιος ξέρει;) θα προωθήσουν και… τις κολοκύθες του Halloween, προκειμένου να φυλαχτούμε από τον Covid-19.
 
Ο ιός από την κομμουνιστική Κίνα έχει μεγάλη αδυναμία στους billionaires της εποχής μας. Όσο κυκλοφορεί ο κορονοϊός τόσο περισσότερα κερδίζουν ο Μπιλ Γκέιτς και η παρέα του. Οι κοινωνικές ανισότητες καθημερινά διευρύνονται. Οι φτωχοί εξαθλιώνονται. Οι υπάλληλοι παίρνουν μικρότερο μισθό. Η απομόνωση των ανθρώπων και η τηλεργασία μεγαλώνουν. Ο έλεγχος των πληθυσμών από τους ισχυρούς και τις ολοκληρωτικές κυβερνήσεις γίνεται πιο ασφυκτικός. Οι «εκπτώσεις» στη δημοκρατία, στο Σύνταγμα και στη Δικαιοσύνη γίνονται ολοένα πιο ανεκτές από δισεκατομμύρια πολίτες. Παγκόσμιος ζόφος.
 
Διάβασα στο διαδίκτυο έναν διάλογο μεταξύ ενός νεαρού διαβόλου και ενός γέροντα Σατανά. Ο μικρός δαίμονας ρώτησε τον υπερήλικα πώς κατάφερε να στείλει στην Κόλαση τόσες ψυχές. Εκείνος απάντησε: «Μέσω του φόβου». Ο νεαρός ξαναρώτησε: «Και τι φοβούνταν; Πολέμους; Πείνα;» Ο γερο-διάβολος, τότε, του είπε: «Όχι, μια αρρώστια!» «Καλά» του είπε «δεν αρρώστησαν; Δεν πέθαναν; Δεν υπήρχε γιατρειά;». Ο παππούς είπε: «Αρρώστησαν. Πέθαναν. Υπήρχε γιατρειά». «Δεν καταλαβαίνω» είπε ο μικρός διάβολος. Τότε, ο γερο-Σατανάς τού εξήγησε: «Πίστεψαν κατά λάθος ότι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κρατήσουν με κάθε κόστος είναι η ζωή. Σταμάτησαν να αγκαλιάζονται. Σταμάτησαν να χαιρετάνε ο ένας τον άλλον! Παράτησαν όλες τις ανθρώπινες επαφές. Αφησαν οτιδήποτε ήταν ανθρώπινο! Εμειναν χωρίς χρήματα. Εχασαν τη δουλειά τους. Επέλεξαν, όμως, να φοβούνται για τη ζωή τους, ακόμα και αν δεν είχαν ψωμί να φάνε. Πίστεψαν ό,τι άκουσαν. Διάβασαν εφημερίδες και πίστεψαν τυφλά ό,τι διάβασαν. Παράτησαν την ελευθερία. Δεν έφυγαν ξανά από το σπίτι. Δεν πήγαν πουθενά. Δεν επισκέφτηκαν ποτέ ξανά φίλους και συγγενείς. Όλος ο κόσμος μετατράπηκε σε μια τεράστια φυλακή με εθελοντές καταδίκους. Δέχτηκαν τα πάντα! Ολα αυτά για να επιβιώσουν μια ακόμη μίζερη ημέρα. Δεν έζησαν. Πέθαιναν κάθε μέρα! Ηταν πολύ εύκολο να πάρω τη μίζερη ψυχή τους!»  
 
Αυτό, όπως διάβασα στο διαδίκτυο, είναι απόσπασμα από βιβλίο που έγραψε το 1941 ο C. S. Lewis. Ο τίτλος του βιβλίου ήταν «Οι συμβουλές ενός γέροντα διαβόλου σε έναν νεότερο».  
 
Το τέλος των ψευδαισθήσεων. Ή, αν θέλετε καλύτερα, ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Ούτε μία πιθανότητα στις εκατό δεν έχουμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της οικονομίας. Η Ματίνα Παγώνη, ο Νίκος Σύψας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αποφεύγουν να αναφέρουν και να σχολιάσουν τις ασθένειες και τους θανάτους που φέρνει η αναξιοπρεπής διαβίωση σε εκατομμύρια Ελληνες πολίτες. Ούτε καν ασχολήθηκαν με την κατάσταση των κατοίκων της Καρδίτσας ή της Κεφαλλονιάς, που βούλιαξαν από τον «Ιανό». Μέσα στα χαλάσματα δεν έχει μικρή ή μεγάλη σημασία αν φοράνε μάσκα. Επίσης, δεν ασχολήθηκαν με τα μεροκάματα που έχασαν οι εργάτριες στη Σκύδρα, οι οποίες βρέθηκαν να έχουν κορωνοϊό. Ηταν εντελώς ασυμπτωματικές, αλλά κλείστηκαν στα σπίτια τους για τη δέουσα καραντίνα μετά πλήρους ασιτίας και άνευ μεροκάματου. Η πολύχρωμη κυρία Παγώνη εύκολα λέει να κλείσουν όλα τα μαγαζιά, αλλά δεν αντιλαμβάνεται πόσα στόματα θα μείνουν νηστικά, πόσες οικογένειες τελικά δεν θα τα βγάλουν πέρα και θα μείνουν στον δρόμο.  
 
Σίγουρα ο ιός υπάρχει. Το διαπίστωσα βλέποντας να αφαιρείται από την προσωπική σελίδα μου στο YouTube ένα σχόλιό μου για τον κ. Τσιόδρα, που μέχρι να «κατέβει» είχε περίπου 250.000 προβολές. Αφαιρέθηκε όχι ως fake news ή ως ρατσιστικό σχόλιο, αλλά επειδή ήταν αντίθετο (έτσι έκριναν οι αρμόδιοι στο YouTube) από τις κεντρικές οδηγίες του ΠΟΥ και των τοπικών δημόσιων υγειονομικών Αρχών. Φυσικά, κάποιος ειδοποίησε τους αρμοδίους έπειτα από μήνες, και αφού ο καθηγητής εξαφανίστηκε από το κάδρο και γράφονται πολλά για την κόντρα του με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.  
 
Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας εξαφανίστηκε γιατί αντιλαμβάνεται το μέγεθος της οικονομικής και εθνικής καταστροφής. Το γεγονός ότι πήγε στη Λακωνία για να κάνει έλεγχο στη δομή των Πακιστανών και στο γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα δεν μειώνει τον επιδεικτικό περιορισμό των εμφανίσεών του.
 
Δεν έχω καταλάβει γιατί είναι διάχυτος τόσος φόβος, αφού η συντριπτική πλειονότητα των τεστ που γίνονται διαπιστώνουν ασυμπτωματικούς φορείς. Δόξα τω Θεώ, ο 25χρονος που διασωληνώθηκε και έγινε τόσος ντόρος στα κανάλια αποσωληνώθηκε. Μέσα σε δυο τρία εικοσιτετράωρα -και να ‘ναι καλά το παλικάρι- αναρρώνει ταχύτατα. Μέχρι και ο Κικίλιας πανηγύρισε, με ένα tweet. Αυτοί που «φεύγουν» είναι πολύ μεγάλης ηλικίας και με πλήθος προϋπαρχόντων βαρέων νοσημάτων. Γιατί, σώνει και καλά, θέλουν να ξανακλείσουν τα εστιατόρια ή τις πλατείες; Αυτό είναι κάτι που θα το ερμήνευε και θα το εξηγούσε μόνο ο γερο-διάβολος.
 
Ο ιός υπάρχει. Εχει δύο πρόσωπα, όπως ο «Ιανός»: το ένα είναι αυτό με τις ακίδες, που προσβάλλει τους ιδιαίτερα ευάλωτους στο αναπνευστικό σύστημα. Το άλλο είναι πιο αποκρουστικό και επικίνδυνο: προσβάλλει τη δημοκρατία και όλες τις ανθρώπινες ελευθερίες. Είναι αυτό που πραγματικά αλλάζει τον κόσμο και σκιάζει την ανθρωπότητα. Είναι ο ιός ενός φασισμού που μπήκε στη ζωή μας με το πλαστό επιχείρημα ότι προστατεύει τη ζωή, ενώ δολοφονεί από την πείνα και την ανεργία εκατοντάδες εκατομμύρια.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια