Κοζάνη: Αυξημένα τα κρούσματα κορονοϊού – Πίεση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο

Κοζάνη: Αυξημένα τα κρούσματα κορονοϊού – Πίεση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο

Αυξημένα παραμένουν τα θετικά στον κορονοϊό τεστ στο Δήμο Κοζάνης, όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οπου κ εντοπίζονται, τα 23 από τα 30. Εννέα συνολικά οι παραβάσεις χθες το βράδυ, των 150 ευρώ, οι οποίες, διαπιστώθηκαν από την αστυνομία, 5 για κίνηση στην διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας και 4 για μάσκες.

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κοζάνης, που δέχεται μεγάλη πίεση καθημερινά λόγω των νοσηλευομένων covid 19. Για την αντιμετώπιση των περιστατικών που στη διάρκεια της μέρας αγγίζουν και τα 35, για τις 16 κλίνες covid 19, ο αριθμός είναι υπερδιπλάσιος, σύμφωνα με την διοίκηση.

Χρησιμοποιούνται τα 45 κρεβάτια της παθολογικής αλλά και κλίνες τις χειρουργικής, με το σύνολο των διαθέσιμων κρεβατιών να ανέρχονται σήμεραστα 60 στην μάχη κατά του ιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 6.500 τεστ, στο εργαστήρι μοριακής βιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης που εξυπηρετεί άλλα 8 νοσοκομεία και 20 Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχης, Δυτική Μακεδονία συν Πέλλα και Ημαθία.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια