Στη νέα Γωνιά Χαλκιδικής συμβαίνει κάτι μαγικό

Η Νέα Γωνιά Χαλκιδικής είναι μια «μελωδική» γωνιά χάρη στο μεράκι του κατασκευαστή χειροποίητου πιάνου και λατέρνας, Πάνου Ιωαννίδη. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μεράκι είναι τέτοιο που ισοδυναμεί με 1000 και παραπάνω ώρες δουλειάς για την κατασκευή του πρώτου και με 750 περίπου για την κατασκευή του δευτέρου αντίστοιχα. Μια τόσο μεγάλη αφοσίωση, προϋποθέτει και μια τεράστια αγάπη για το αντικείμενο, αλλά και έναν τεχνίτη ιδιαίτερο.

Ο Πάνος Ιωαννίδης συνταιριάζει το σύγχρονο με το παλιό, την τεχνολογία με τη σοφία. Παντρεύει τις σπουδές του ως μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο του Leicester, στην Αγγλία, με την εξειδίκευση του χορδιστή-τεχνικού πιάνων που απέκτησε από το Piano Technicians Guild, τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο οργανισμό χορδιστών στον κόσμο. Ανάμεσα στα δυο, ξεκινά ένα ευφάνταστο one-man show, κατά το οποίο αναλαμβάνει ρόλους απαιτητικούς και λεπτεπίλεπτους. 

Μεταμορφώνεται σε σχεδιαστή, ξυλουργό, μεταλλουργό, τορναδόρο, λουστραδόρο, αρματωτή που περνά τις χορδές και σε πολλές άλλες ειδικότητες. Μία από αυτές είναι και του «ράφτη» που άλλο πατρόν σχεδιάζει για το κλασσικό παίξιμο και άλλο για το ρομαντικό, το σύγχρονο ή το jazz. Διαφορετικό «ύφασμα» χρησιμοποιεί για ένα πιάνο σκηνής και διαφορετικό για μουσική δωματίου ή για ηχογράφηση. Έτσι, κόβει και ράβει το πιάνο στα μέτρα του ερμηνευτή και ανάλογα με το σκοπό της χρήσης του. Κάνει το πιάνο προσωπική υπόθεση.

Διαβάστε την συνέχεια στο parallaximag, μέσω teleytaiaexodosΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια