Κοζάνη: 1η μέρα του lock down με λιγοστή κίνηση  

Κοζάνη: 1η μέρα του lock down με λιγοστή κίνηση

Πρώτη μέρα καραντίνας σε όλη την χώρα, 3η φορά για την Π.Ε Κοζάνης, μετά και το 14ημερο τοπικό lock down, που είχε πάρει παράταση, η οποία έληξε μόλις χθες.

Λιγοστός ο κόσμος, που κυκλοφόρησε από το πρωί, στην πόλη της Κοζάνης με την περισσότερη κίνηση να παρατηρείται στην λαϊκή αγορά.

1500 έλεγχοι έγιναν από την αστυνομία σήμερα, όπου διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις για μάσκα και αδικαιολόγητη μετακίνηση, με το πρόστιμο να ανέρχεται πλέον στα 300 ευρώ. Οι πολίτες από την πλευρά τους, δείχνουν να προσαρμόζονται και πάλι στα νέα δεδομένα, σε ότι αφορά στην κυκλοφορία και στα μέτρα προστασίας με την ελπίδα να σταματήσει η διασπορά του ιού με κάθε τρόπο.

Μειωμένη ήταν και η κίνηση στα ανοιχτά καταστήματα για φαγητό ή καφέ, σε πακέτο, ενώ  SΟS  εκπέμπουν και πάλι οι επιχειρηματίες ζητώντας την βοήθεια της πολιτείας.

Τέλος σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση, στα 33 ανέρχονται τα κρούσματα σήμερα στην Κοζάνη και 89 συνολικά στην Δυτική Μακεδονία.  Σε ότι αφορά την κατάσταση στα Νοσοκομεία της Π.Ε Κοζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαμάτσειο, νοσηλεύονται συνολικά 45 άτομα, από τα οποία τα 38 είναι θετικά,τα 7 είναι ύποπτα, ενώ 23 είναι οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Αναφοράς το Μποδοσάκειο στην Πτολεμαΐδα, όπου νοσηλεύονται 16 θετικοί στον κορονοϊό, 5 ύποπτοι και 2 άτομα στην ΜΕΘ.

Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια