14 Νοεμβρίου – Ημέρα Διαβήτη: Συμμετέχουν συμβολικά Γρεβενά και Φλώρινα – Μέτρα και υπηρεσίες ζητά η Ομοσπονδία

14 Νοεμβρίου – Ημέρα Διαβήτη: Συμμετέχουν συμβολικά Γρεβενά και Φλώρινα – Μέτρα και υπηρεσίες ζητά η Ομοσπονδία

Την ένταξή τους από την Πολιτεία στις ομάδες των ατόμων υψηλού κινδύνου ζητούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη και τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα φωταγωγηθούν συμβολικά περισσότερα από 20 κτίρια και τοπόσημα στη χώρα, στα οποία περιλαμβάνονται και οι Δήμοι Γρεβενών και Φλώρινας.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ  Κοζάνης, η υπεύθυνη δράσεων και μέλος της Διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη, Αγγελική Καλλιπολίτου, στάθηκε στις δράσεις  της Ομοσπονδίας και των συλλόγων-μελών της καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στη Δυτική Μακεδονία και ολόκληρη τη χώρα για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη -που ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα.

«Είμαστε η μόνη ευπαθής ομάδα του πληθυσμού της χώρας που είμαστε στον αέρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Καλλιπολίτου, επισημαίνοντας την έλλειψη διαβητολογικών ιατρείων και των στοιχειωδών υπηρεσιών και δομών στη Δυτική Μακεδονία και στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια