Έρευνα - Κορωνοϊός: Κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες για το 20% ατόμων που ανέρρωσαν


Μελέτη στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι ένας στους πέντε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 διαγνώστηκε με ψυχική ασθένεια μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Για την μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet Psychiatry Journal, οι επιστήμονες εξέτασαν 69 εκατομμύρια ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, ενώ ερεύνησαν 62 χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων που έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Μελετώντας τα ιατρικά αρχεία των ασθενών για δύο εβδομάδες έως και τρεις μήνες μετά τη διάγνωση, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ανέκαμψαν από την Covid-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ψυχική ασθένεια σε σύγκριση με άτομα που αναρρώνουν από άλλους τραυματισμούς, όπως ένα σπασμένο οστό ή μια λοίμωξη του δέρματος.

Η μελέτη επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο εκείνα που βιώνουν οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι στο Ιατρικό Κολέγιο του Ουισκόνσιν δήλωσε ο Δρ. Τζον Λέρμαν, επικεφαλής της ψυχιατρικής και συμπεριφορικής ιατρικής στο Ιατρικό Κολλέγιο του Ουισκόνσιν.

Η κατάθλιψη και η διαταραχή μετατραυματικού στρες ήταν μεταξύ των σημαντικότερων προβλημάτων ψυχικής υγείας που ανέπτυξε το 20% των ατόμων που ανέκαμψαν.

Οι επιστήμονες μελετούν τώρα και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ιού υποθέτοντας ότι υπάρχουν και βιολογικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό σε άτομα που έχουν αναρρώσει καθώς η ασθένεια προσβάλλει και τον εγκέφαλο.

από iellada

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια