Ινδός billionaire έγινε Ελληνας φορολογούμενος

Είναι ένας από τους δεκάδες πλούσιους ξένους που “μετανάστευσαν” φορολογικά στη χώρα μας, αξιοποιώντας τα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί μέσω του non dom - Mπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να αποτρέπει πολλούς από το να ταξιδεύουν αυτό όμως δεν φαίνεται να σταμάτησε πλούσιους του εξωτερικού από το να μεταναστεύσουν φορολογικά στην χώρα μας.

Από: newmoney.gr

Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας είναι εδώ και λίγες ημέρες ένας Ινδός επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.

Είναι ένας από τους δεκάδες πλούσιους ξένους που “μετανάστευσαν” φορολογικά στη χώρα μας, αξιοποιώντας τα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί. Το ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής” πως η πλειονότητα είναι Ευρωπαίοι, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν Ρώσοι και Κινέζοι.

Μεγάλος ελεγκτικός οίκος έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για 15 ξένους οι οποίοι πλέον ανήκουν φορολογικά στην Ελλάδα. Ενας από αυτούς Ινδός στην καταγωγή εντάσσεται στην κατηγορία των billionaires καθώς η περιουσία του ξεπερνά τα 4-5 δισ ευρώ. Μάλιστα απέκτησε ΑΦΜ πριν από μερικές ημέρες και τον επόμενo μήνα θα πρέπει να καταβάλει στο ελληνικό κράτος 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, οι «Non Dom» δεσμεύονται να επενδύσουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ήδη εξασφαλισθεί επενδύσεις τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια και φορολογικά έσοδα 2 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο, αφού προβλέπεται φόρος 100.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε «Non Dom» συν 20.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς του.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια