Τουρκική επίθεση στην Συρία με ειδικές δυνάμεις και μισθοφόρους ισλαμιστές - Βομβαρδισμοί βόρεια της Ράκκα


Επίθεση μεγάλης κλίμακος εξαπέλυσε τουρκικός Στρατός νότια της ζώνης στην βόρεια και βορειοανατολική Συρία που είχε καταλάβει το 2019 κατά την μεγάλη επίθεση που κατέληξε να καταλάβει μετά την περιοχή της Αφρίν και μια έκταση που εκτείνονταν μέχρι σχεδόν τα ιρακινά σύνορα.

Τουρκικές ειδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα σε συνεργασία με τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην βόρεια Συρία και τις τουρκόφιλες ισλαμικές μισθοφορικές μονάδες, πολιόκρησαν και κατέλαβαν την πόλη Ain Issa  Άιν, βόρεια της πόλης, Ράκα, η οποία έχει επιστρέψει στην συριακή κυριαρχία.


Οι επιθέσεις των UAV συνεχίστηκαν και σήμερα σε περιοχές βόρεια της Ράκκα.

Οι τουρκικές δυνάμεις κατέκαψαν ολόκληρες κατοικημένες περιοχές και προχώρησαν σε στοχευμένες αεροπορικές προσβολές με μαχητικά UAV Bayractar θέσεων του συριακού Στρατού και αντιτουρκικών συριακών εθνικών οργανώσεων.

Το τελευταίο τρίμηνο οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν συντονισμένες και «επίμονες» επιχειρήσεις βόρεια της Ράκκα, όπως ακριβώς και οι Αζέροι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ πριν εξαπολύσουν την μείζονα επίθεση.


Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προσεγγίζει τόσο κοντά στην Ράκκα, η οποία όπως όλα δείχνουν αποτελεί και τον στρατηγικό της στόχο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πετρελαιοπηγές και πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια