Δ. Μακεδονία: Πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕ για τις παράνομες Ελληνοποιήσεις

Δ. Μακεδονία: Πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕ για τις παράνομες Ελληνοποιήσεις

Κοινή πρωτοβουλία να φέρουν το θέμα των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων στη Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση, πήραν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Αριστερά.

«Σε όλη την Ελλάδα, οι παραγωγοί μας, γίνονται καθημερινά μάρτυρες σε «βαφτίσεις» αγροτικών προϊόντων τρίτων χωρών, που κατακλύζουν την ελληνική αγορά ελληνοποιημένα, είτε στα αρχικά σημεία πώλησης, όπως στις λαχαναγορές, είτε στα τελικά σημεία πώλησης, λαϊκές και αλυσίδες τροφίμων», τονίζουν χαρακτηριστικά στην ερώτησή τους και προσθέτουν ότι «η τακτική αυτή από τη μεριά συγκεκριμένων εμπορικών συμφερόντων, που φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα γιγαντώνεται, πλήττει πρώτα και κύρια τους Έλληνες παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές.»

Το φαινόμενο αυτό, όπως τονίζουν έκανε την εμφάνισή του και στη Δυτική Μακεδονία, με τις ανάλογες επιπτώσεις.

«Οι πατάτες της περιοχής στα αζήτητα, οι τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής. Τα όσπρια και κυρίως τα φασόλια Κοζάνης, Πρεσπών και Καστοριάς ανταγωνίζονται τα εισαγόμενα, κατώτερης ποιότητας και αγνώστου προέλευσης. Το ίδιο και τα ρεβίθια Γρεβενών. Εκεί που η «νοθεία» ξεπερνά τα όρια, είναι στα νωπά κηπευτικά και ιδιαίτερα στη ντομάτα.»

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Αριστερά, τονίζουν, ότι «είναι ευθύνη της πολιτείας και των συναρμόδιων Υπουργείων με ελεγκτικές αρμοδιότητες στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους, η πάταξη αυτών των φαινομένων με ενδυνάμωση, συστηματικότητα, οργάνωση, και συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών.»


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια