Ελληνέζικη Σοβιετική Σοσιαλιστική «Δημοκρατία»

Το θυμάστε το αρκτικόλεξο ΕΣΣΔ; Αν όχι, είναι ευκαιρία να το μάθετε γιατί ήδη το ζείτε 
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
«δημοκρατία»  
 
Tο αδιανόητο έγινε αυτονόητο. Η κυβέρνηση δεν ορίζει μόνο τον τρόπο με τον οποίο τη βολεύει να φερόμαστε. Έχει πλέον υπερεξουσίες τις οποίες δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν εφικτό να αποκτήσει.  
 
Το κράτος, διά των επιφανεστέρων εκπροσώπων του (στιλ Πέτσα, δηλαδή), σου ανακοινώνει ότι τα εσεμές που στέλνεις βραδινιάτικο για άθληση είναι πολλά. Ο Κούλης δεν το ’χει σε πολύ (για το καλό σου, πάντα) να στείλει μεσάνυχτα μια διμοιρία ΜΑΤ μαζί με τον στρατηγό τσέπης Χαρδαλιά να σε λιπομετρήσουν μετά το τζόκινγκ. Αν λες ψέματα, δεν θα έχεις αδυνατίσει μετά την άθληση και θα φας πρόστιμο. Και τα μπε-βγες που κάνεις στο ίντερνετ τους φαίνονται πολλά. Να τα κόψεις! Εμποδίζεις την τηλεκπαίδευση της Κεραμέως, που δεν λειτουργεί.  
 
Αν πηγαίνεις το ανήλικο παιδί σου στο σχολείο, ο Κούλης αποφάσισε να κουβαλάς βεβαίωση ότι το πας στο δημοτικό σχολείο διότι θα μπορούσες καθημερινή πρωί να το πηγαίνεις στο κλειστό καφενείο να το μάθει μπιρίμπα ο Σούλης ο φαναρτζής.  
 
Αυτοί που έχουν ανεχθεί την εισροή εκατοντάδων χιλιάδων επενδυτών από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν δεν αντέχουν να βλέπουν μπόμπιρες και πιτσιρίκες με σχολικές τσάντες ανά χείρας να περιφέρονται άνευ βεβαιώσεων, προκαλώντας το παραδοσιακά ανθελληνικό αίσθημα της κρατικής μηχανής της μπανανίας.  
 
Η Ελληνέζικη Σοβιετική Σοσιαλιστική «Δημοκρατία» θέλει να προστατεύσει πολύ τα καταστήματα. Γι’ αυτό τα έκλεισε. Τώρα θέλει να τα ξαναπροστατεύσει βάζοντας «φρένο» στις αγορές που θέλει κάποιος να κάνει από σούπερ μάρκετ. Μόνο είδη πρώτης ανάγκης θα αγοράζομεν.  
 
Θες, βρε απαράδεκτε πτωχέ, να πάρεις σελίδες Α4 από σούπερ μάρκετ; ΟΧΙ! Θα περιμένεις να ανοίξουν τα βιβλιοχαρτοπωλεία να το κάνεις.  
 
Και η κορωνίς: Αν βολτάρεις μόνος σου σε άδειο δρόμο, σαν πρωταγωνιστής σε ταινία του Αγγελόπουλου, πρέπει να φοράς μάσκα. Μπορεί να πέρασε πριν από ώρες πολλές κάποιος φορέας και να σε κολλήσουν τα σταγονίδιά του ή ακόμα κι η σκιά του.  
 
Αυτά είναι τα καλά στα καθεστώτα όπου η πρωθυπουργία και το βουλευτιλίκι κληρονομούνται…
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια