Απάτη μέσω διαδικτύου, σε περιοχή της Καστοριάς, από 28χρονο ημεδαπό, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.
Σύμφωνα με την υπόθεση της δικογραφίας, που έχει σχηματισθεί, ημεδαπός κατήγγειλε, ότι εξαπατήθηκε, καθώς έπειτα από αγγελία, που ανάρτησε στο διαδίκτυο για πώληση αυτοκινήτου, ο 28χρονος επικοινώνησε μαζί του και αφού του παρουσίασε ψευδές γεγονός ως αληθινό, τον έπεισε να του παραχωρήσει το όχημα, χωρίς ωστόσο να καταβάλλει το χρηματικό αντίτιμο των -2.500- ευρώ.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς και με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, «καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και μεταξύ άλλων να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.»
Επισημαίνεται ακόμη, ότι «οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.»
ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης
από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ
0 Σχόλια
Tο kozanara.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.