Βόιο: Ψήφισμα για τα διόδια στην περιοχή

Βόιο: Ψήφισμα για τα διόδια στην περιοχή

Στην έκδοση ψηφίσματος θα προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον τρόπο λειτουργίας των διοδίων στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή του Δήμου Βοίου  όπως αποφάσισε στην σημερινή συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ενημερώνοντας  το Σώμα, ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής  τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει εγείρει  μεγάλες αντιδράσεις στο  Δήμο Βoίου, η  λειτουργία  των πλευρικών  διοδίων της Καλαμιάς στο ρεύμα εξόδου του ομώνυμου κόμβου, ενώ συνεχίζεται  και η κατασκευή του  μετωπικού  και του  πλευρικού σταθμό διοδίων της Σιάτιστας.  Ο κ. Ζευκλής υπογράμμισε  ότι δεν υπάρχει  κανένα αντισταθμιστικό όφελος, συμπληρώνοντας  ότι «το πλήγμα στην οικονομία είναι πάνω από 400.000 ευρώ σε ένα Δήμο με τεράστια προβλήματα. Είναι θέμα επιβίωσης για μας»,  κατέληξε μεταξύ άλλων.

«Δύσκολα να αλλάξουν τα δεδομένα με τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών»  σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης  Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπη Κυριακίδου. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής  Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης τόνισε ότι  «τα διόδια αυτά δεν είναι θέμα κυβερνήσεων αλλά αποτέλεσμα των Μνημονίων», σημειώνοντας, πως δεν μπορεί να αλλάξει  κάτι  επί της αρχής αλλά στον τρόπο εφαρμογής».

Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια