Κοζάνη: Πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία

Κοζάνη: Πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία

Η Επιτροπή Αγώνα υγειονομικών του Γ.Ν. Κοζάνης και του Κ.Υ. Σιάτιστας -στα πλαίσια Πανελλαδικής μέρας δράσης για την Υγεία- καλεί σε συμβολική κινητοποίηση σήμερα, στις 12 μ.μ. στο προαύλιο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Συμβολική κινητοποίηση, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης Σωματείων και  Φορέων, διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπως και σε άλλα Νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, και ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, όπως και του αναγκαίου μόνιμου νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, επαναλειτουργία όλων των Δημοσίων Δομών Υγείας που έκλεισαν  τα προηγούμενα χρόνια, την επίταξη των μεγάλων Μονάδων του Ιδιωτικού τομέα και ένταξή τους στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ. Ακόμη ζητούν τη λήψη μέτρων για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και τη διενέργεια τεστ, όπως και να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού σε σχολεία, γηροκομεία και μέσα μεταφοράς.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια