Αστυνομικοί Φλώρινας: «Μας μετατρέπουν σε εν δυνάμει εστίες διασποράς»


Ανησυχία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί και τις επιπτώσεις τους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, στην οποία αναφέρεται πως «στη Δ.Α. Φλώρινας οι θετικοί στον ιό Αστυνομικοί είναι δεκάδες και αυξάνονται καθημερινά. Παρ΄όλα αυτά, και ενώ είμαστε επιφορτισμένοι σχεδόν αποκλειστικά, με την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων για αποφυγή περαιτέρω διασποράς της πανδημίας, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα και μετατρέπει τους εργαζόμενους Αστυνομικούς σε εν δυνάμει εστίες διασποράς».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει πως πρόσφατα, με αφορμή την επιφυλακή των αστυνομικών υπηρεσιών, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, «εκδόθηκε διαταγή του Αρχηγείου προκειμένου να βρίσκονται στις Υπηρεσίες τους οι Αστυνομικοί πέραν του ωραρίου εργασίας τους. Δηλαδή ενώ απαιτούμε από τους πολίτες την αποφυγή συγχρωτισμού, εμείς διατασσόμαστε να συγχρωτιζόμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις Υπηρεσίες μας!».

Επιπλέον, η διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α. Φλώρινας, που διατάχθηκε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμει στα αστυνομικά μέτρα, θα αναχωρούσε «χωρίς να έχει ληφθεί από πλευράς της Υπηρεσίας η παραμικρή μέριμνα προκειμένου να ελεγχθεί αν οι Αστυνομικοί αυτοί είναι υγιείς πριν μπουν στο ίδιο λεωφορείο και συνταξιδέψουν για ώρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετάδοση του ιού». Με πρωτοβουλία της Ένωσης «έγιναν rapid tests από κλιμάκιο του Ε.ΟΔ.Δ.Υ. στους αστυνομικούς πριν την αναχώρηση τους, για να εξασφαλιστεί, όσο αυτό είναι εφικτό, η υγειονομική ασφάλεια τους».

Οι αστυνομικοί τονίζουν πως πρέπει να γίνει κατανοητό πως «δεν είναι άτρωτοι, αλλά άνθρωποι με οικογένειες που κινδυνεύουν όσο η υπόλοιπη κοινωνία και ακόμη περισσότερο λόγω της φύσης της εργασίας τους», και σημειώνουν πως «η επιβράβευση του Έλληνα Αστυνομικού για τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, του μεταναστευτικού κ.τ.λ., είναι μέχρι στιγμής ένα ευχαριστήριο SMS από τον κ. Υπουργό«.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια