Πτολεμαΐδα: Στοχευμένα  μέτρα για την εστίαση ζητούν οι επιχειρηματίες

Πτολεμαΐδα: Στοχευμένα  μέτρα για την εστίαση ζητούν οι επιχειρηματίες

Στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης ειδικά για την Εστίαση ζητούν από την κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και στην Πτολεμαΐδα, ώστε να «ανασάνουν» από τη «δραματική» κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Επιχειρήσεις τους, να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να μην κλείσουν.

Σύμφωνα με το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εστίασης και Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος «Πτολεμαίος», Χάρη Εφραιμίδη, ο οποίος χαρακτηρίζει τα πρόσφατα μέτρα «ημίμετρα», ο κλάδος προσδοκούσε ότι θα είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η καταβολή αποζημιώσεων, όπως συνέβη σε ευρωπαϊκές χώρες, και άλλα μέτρα ελάφρυνσης, ώστε μετά και την παράταση του ενός μήνα lockdown να αντέξουν τα καταστήματα. Όπως λέει, δεν τους ικανοποιούν οι όροι βελτίωσης  στην επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους ούτε τα 300 ευρώ που εξήγγειλε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ήδη σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία και με αντίστοιχους συλλόγους ανά τη χώρα συζητούν τη διοργάνωση κινητοποιήσεων για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, ενώ ξεκάθαρες αποφάσεις θα ληφθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια