Δεσκάτη: Στον «κλοιό» του κορονοϊού

Δεσκάτη: Στον «κλοιό» του κορονοϊού

Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο δήμαρχος του Δήμου Δεσκάτης, Δημήτρης Κορδίλας, επειδή, όπως επισημαίνει, υπάρχει υποστελέχωση τα τελευταία χρόνια.

«Υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, τουλάχιστον με ιατρικό προσωπικό, γιατί τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν  πέντε ιατροί που υπηρετούσαν, εκ των οποίων δεν αντικαταστάθηκε κανείς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κορδίλας, τονίζοντας ότι «ειδικά σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύουμε, λόγω και της μεγάλης απόστασης που χωρίζει τη Δεσκάτη από τα όμορα αστικά κέντρα που υπάρχουν Νοσοκομεία, αναδείχθηκε στο μέγιστο βαθμό η αναγκαιότητα της στελέχωσής του, τουλάχιστον με ιατρικό προσωπικό».

Από τον Δήμο της Δεσκάτης γίνεται έκκληση στους κατοίκους της πόλης που θέλουν να συνταγογραφήσουν φάρμακα να επικοινωνούν τηλεφωνικά στους αριθμούς, 2462351138 και 2462351101, καθώς σήμερα, Παρασκευή 13, και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ του Δήμου Δεσκάτης αγροτικός ιατρός, ενώ η παράδοση των συνταγών θα διανέμεται κατ’ οίκον από τους υπαλλήλους του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στη Βουλή η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για το θέμα της στελέχωσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής.

Στην ερώτησή τους, αφού τονίζουν ότι σήμερα υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας μόνο δύο γιατροί παθολόγοι και ένας παιδίατρος, αναφέρουν ότι «όχι μόνο δε βγαίνουν οι βάρδιες για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, αλλά ούτε για το πρωινό καθημερινό ωράριο», ενώ επισημαίνουν ότι «ελλείψεις υπάρχουν και στις υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού, όπως σε οδηγούς ασθενοφόρων».

Παράλληλα, τονίζουν ότι με την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη Δεσκάτη «επιβάλλεται επιτακτικά η ανάγκη για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας ως πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας».

Μόλις στο 6% η προσέλευση στα δημοτικά σχολεία

Στο 6% φθάνει η προσέλευση των μαθητών στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Δεσκάτης, λόγω της ραγδαίας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ κανένας γονέας δεν έστειλε το παιδί του στα νηπιαγωγεία.

Για τον λόγο αυτό, μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Δεσκάτης, Δημήτρη Κορδίλα, του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Μήτσιαλου, και των διευθυντών των σχολείων, ζητείται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η επανεξέταση της λειτουργίας ή μη των σχολείων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 1o Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης, από τους 84 μαθητές προσήλθαν μόλις 2, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης από τους 74 μαθητές οι 13, και στο Δημοτικό Σχολείο Καρπερού από τους 59 προσήλθαν μόνο 2 μαθητές.

Κλείνουν τα σφαγεία

Εν τω μεταξύ, το άμεσο κλείσιμο των σφαγείων για 15 μέρες αποφάσισε ο δήμαρχος Δεσκάτης, μετά από τον εντοπισμό θετικών στον κορονοϊό εργαζομένων, όπως προέκυψε από τα rapid test που διενεργήθηκαν χθες, Πέμπτη.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια