Αυτός έμπαινε στο Βαρώσι και οι δικοί μας πυροβολούσαν προς το μέρος μας

 
Να βλέπεις τον Ερντογάν και την κουστωδία του μέσα στο Βαρώσι, να το μαγαρίζουν, να προκαλούν, να απειλούν και την ίδια ώρα, οι λίγες αντιδράσεις στις ελεύθερες περιοχές να είναι για να μας πουν πόσο φταίμε εμείς γι’ αυτό τον ασήκωτο πόνο. Τα θέλαμε όλα και θα χάσουμε και την Αμμόχωστο, έλεγαν οι επώνυμοι παράγοντες που έχουν την ευχέρεια να βγαίνουν στις κάμερες να καθοδηγούν την κοινή γνώμη. Αυτοί που έχουν προσβάσεις στους ξένους και στέλνουν εκ μέρους όλων μας τα μηνύματα. Ιδού τα αποτελέσματα, έλεγαν, τα θέλαμε όλα… Πόση στρέβλωση θα κάνουν ακόμα για να μας πείσουν πως εμείς, μόνο εμείς από όλη την Ευρώπη, δεν έχουμε δικαιώματα, δεν έχουμε απαιτήσεις, δεν έχουμε αξιοπρέπεια;
 
Πότε τα θέλαμε όλα, αλήθεια; Πότε ζητήσαμε κάτι περισσότερο από λίγο αίσθημα ασφάλειας και ειρήνης; Πότε ζητήσαμε τίποτε περισσότερο από μια φυσιολογική ζωή και ένα κανονικό κράτος; Δεν τα δικαιούμαστε; Να μας το πουν. Να μας πουν μέχρι πού μπορούν να φτάνουν οι προσδοκίες μας. Ακούνε τον Ερντογάν που λέει ότι έκανε «καλοπροαίρετες προσπάθειες», αλλά εμείς είμαστε κακομαθημένοι, και τον πιστεύουν. Πράγματι, λένε, είμαστε κακομαθημένοι και τα θέλαμε όλα. Τον ακούνε μέσα στο Βαρώσι να λέει ότι «στο Κυπριακό ένα είναι το θύμα κι αυτό είναι τα δικαιώματα των Τ/κ που έτυχαν σφετερισμού και δεν λαμβάνονται υπόψη εδώ και χρόνια», και λένε, έχει δίκαιο ο άνθρωπος, τα δικαιώματα των Τ/κ δεν τα σκεφτήκαμε, τα θέλαμε όλα. Κι αφού είμαστε έτσι, θα τα χάσουμε όλα για να μάθουμε.  
 
Αλήθεια, σε ποιους αναφέρονται όταν λένε ότι τα θέλαμε όλα; Στην ηγεσία μας, προφανώς. Την ώρα που ο Ερντογάν είναι μέσα στο Βαρώσι, την ώρα που στήνει σενάρια μιας νέας λεηλασίας, αυτοί στρέφονται προς εμάς. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια κυβερνούν και διαπραγματεύονται οι πολιτικοί του λεγόμενου ενδοτικού μετώπου. Αποφασισμένοι να βάλουν την υπογραφή τους. Έδωσαν όσα μπορούσαν να δώσουν για να φτάσουν στον συμβιβασμό. Έκαναν συμφωνίες και κοινές δηλώσεις και με τον ακραίο Έρογλου και με τους λιγότερο ακραίους Ταλάτ και Ακιντζί. Συμφώνησαν χωριστά συνιστώντα κρατίδια, συμφώνησαν κυριαρχία των κρατιδίων χωρίς η κεντρική κυβέρνηση να δικαιούται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους, συμφώνησαν εκ περιτροπής προεδρία, συμφώνησαν πολιτική ισότητα όπως προνοείται από τα Ηνωμένα Έθνη, συμφώνησαν αριθμούς Τούρκων και Ελλαδιτών στην Κύπρο, συμφώνησαν νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων εποίκων. Αποδέχτηκαν διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασή της από το ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος… Αλλά ακόμα τους υποβάλλουν ότι δεν έδωσαν όσα έπρεπε να δώσουν για να βρεθεί η λύση.  
 
Τι στο καλό εννοούν, επιτέλους; Ας βρεθεί ένας άνθρωπος να μας εξηγήσει, να καταλάβουμε μέχρι πού είναι ικανοί να φτάσουν. Να εννοούν άραγε ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θα έχει ρόλο η Τουρκία στην πατρίδα μας; Να εννοούν ότι πρέπει να μοιράσουμε το φυσικό αέριο ή να δεχτούμε την τουρκική πρόταση για διαχείριση από κοινή επιτροπή; Να εννοούν ότι πρέπει να τερματίσουμε τις συμφωνίες για τον αγωγό East Med και να αποδεχτούμε ότι ο μόνος λογικός δρόμος είναι ο τουρκικός αγωγός; Διότι, αυτά απέμειναν. Κι αυτά είναι που θα βρούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην επόμενη φάση που έρχεται. Ας αποφασίσουμε σύντομα τι θα κάνουμε, αλλιώς με το χαρακίρι και τα κλαψουρίσματα το χάσαμε το παιχνίδι μια και καλή.
 
Υ.Γ. «Αφού είδα την κλειστή περιοχή του Βαρωσίου, είναι να προβληματίζεται κανείς γιατί, ως βορράς και ως νότος, αυτά τα μέρη με όλη αυτή την ομορφιά κρατήθηκαν μακριά από τον κόσμο», έλεγε ο ισλαμοφασίστας μέσα στο Βαρώσι. Επειδή τα θέλαμε όλα, θα σου πουν οι αυτόχειρες Ελληνοκύπριοι. Εσύ ξέρεις, όμως, το γιατί; Ρώτα και τους στρατηγούς σου αν θέλεις πιο ακριβή απάντηση. 
 
Φιλελεύθερος 
το είδαμε ΕΔΩ

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια