Γρεβενά: Σχέδια για ριζική αναβάθμιση του Κέντρου Παλαιοντολογίας στη Μηλιά  

Γρεβενά: Σχέδια για ριζική αναβάθμιση του Κέντρου Παλαιοντολογίας στη Μηλιά

Την πλήρη αναβάθμιση του Κέντρου Παλαιοντολογίας της  Κοινότητας στη Μηλιά  Γρεβενών φιλοδοξεί να πετύχει ο Δήμος  Γρεβενών, με τη διεξαγωγή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, για τη ριζική μετατροπή του Κέντρου της Μηλιάς σε τουριστικό σημείο έλξης επισκεπτών.

Το παλαιοντολογικό κέντρο Μηλιάς Γρεβενών, με τους χαυλιόδοντες και τα σπάνια και εντυπωσιακά απολιθώματά του, έχει αποκτήσει διεθνές ενδιαφέρον, ενώ, όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο αντιδήμαρχος  Γρεβενών, Χρήστος Τριγώνης, «είναι απαραίτητη η δημιουργία και διαμόρφωση ενός λειτουργικού δημόσιου χώρου στο Παλαιοντολογικό Κέντρο της Μηλιάς, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες στην περιοχή, φιλοδοξώντας να ξεπεράσει κατά πολύ το όριο των 10.000 επισκεπτών ετησίως, το οποίο είχε καταγραφεί πριν από τον κορονοϊό».

Ο κ. Τριγώνης έκανε γνωστό ότι «ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ανέρχεται στις 80.000 ευρώ και μετά την επιλογή και βράβευση των σχετικών σχεδίων, το συνολικό έργο για την ριζική αναβάθμιση του Κέντρου Παλαιοντολογίας της Μηλιάς, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ, κάτι που αναμένεται να ενταχθεί για χρηματοδότηση, στο Πράσινο Ταμείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει και προχωρά στην υλοποίηση δράσεων, στο πλαίσιο του διευρωπαϊκού προγράμματος  «Ελλάδα-Αλβανία», για την ανάδειξη  του μουσείου, των πέτρινων γεφυριών, του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και όλων των πολιτιστικών διαδρομών της περιοχής.

Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια