Το Ελντοράντο* της «Δικαιοσύνης»

Είναι πιθανότερο να ανακαλύψει κάποιος κιούπι με χρυσές λίρες σε χωματερή παρά να βρει το δίκιο του στην Ελλάδα 
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Τα πρόστιμα στις χήρες που πάνε στα νεκροταφεία να ανάψουν καντήλια στους τάφους των συζύγων πέφτουν βροχή και την ίδια ώρα το ΚΚΕ παρελαύνει εις τας Αθήνας εν μέσω πανδημίας και οι αφελείς απορούν: «Μα, καλά, ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;» Αυτή η απορία πλανάται επί δεκαετίες (αν όχι αιώνες) στους ελληνικούς αιθέρες και δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να την προσγειώσει, να την καταρρίψει λέγοντας την αλήθεια: ΟΧΙ. Δεν υπάρχει ούτε ένας εισαγγελέας και δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί έτσι έχουν τα πράγματα και οι φρούδες ελπίδες είναι ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια που κυκλοφορούν στο αίμα μας. Το έλεγε κι ο Πυθαγόρας στα χρυσά έπη του: Ούτε τα ανέλπιστα να ελπίζεις ούτε να σου διαφεύγει κάτι.
 
Για ποια Δικαιοσύνη μιλάμε; Για αυτήν που έχει αφήσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (τον υπουργό Οικονομικών του Μνημονίου και της παραποιηθείσας «λίστας Λαγκάρντ») ελεύθερο; Για αυτήν που έχει αφήσει τον Τσουκάτο ατιμώρητο; Για τη Δικαιοσύνη που έχει και τον Μαντέλη ελεύθερο να σουλατσάρει; Για τη Δικαιοσύνη που δεν έχει ασχοληθεί με το γκριζάρισμα του Αιγαίου όταν… προέκυψε η προδοσία των Ιμίων; Αναφερόμαστε στη Δικαιοσύνη που παρακολουθούσε το κράτος να «μπαίνει μέσα» με τα μπούνια και να χρεώνεται περίπου 400 δισεκατομμύρια; Η Δικαιοσύνη δεν είναι εκείνη που διαπίστωσε ότι το κερατόσημο του Βενιζέλου στα ακίνητα είναι… συνταγματικό επειδή είναι «προσωρινό»;  
 
Η Δικαιοσύνη δεν είναι αυτή η ανεξάρτητη και καμαρωτή εξουσία που κάθε τόσο καμαρώνει λειτουργούς της στους ανώτατους θώκους της ευνομούμενης Πολιτείας μας; Όλα σύννομα και ωραία και εντάξει τα έχει βρει η Δικαιοσύνη και μια χαρά πέφτουν οι μισθοί, ντράκα ντρούκα τα χιλιάρικα κάθε μήνα.  
 
*Το Ελντοράντο ήταν για τους Ισπανούς εξερευνητές ένας μυθικός τόπος στο βόρειο μέρος της Νοτίου Αμερικής, όπου υπήρχαν άφθονος χρυσός και αμύθητοι θησαυροί. Όσο το είδαν οι Ισπανοί το Ελντοράντο, άλλο τόσο έχουν δει κι οι Ελληνες απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια