Καστοριά: Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Καστοριά: Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Με το ποσό των 744.000 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το νέο διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων Καστοριάς και Νεστορίου, έπειτα  από  απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο μίας ακόμη διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου, θα επιχειρηθεί η υλοποίηση ενός έργου, το οποίο θα εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με την παράλληλη προστασία των ζώων, αλλά και της δημόσιας υγείας.

Το έργο του νέου διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων,  έχει φορέα υλοποίησης το Δήμο Καστοριάς και φιλοδοξεί να  καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, «μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων, προωθούνται λύσεις σε σειρά προβλημάτων».

Ο κ. Κορεντσίδης ανέφερε ακόμη ότι «γίνεται προσπάθεια να υπάρξει πλήρης ετοιμότητα των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα γραφειοκρατικά εμπόδια, για την έγκαιρη προετοιμασία και εξασφάλιση προτάσεων υποβολής και ένταξης έργων, τόσο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», όσο και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια