Πτολεμαΐδα: Ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωσή τους ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης

Πτολεμαΐδα: Ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωσή τους ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης

Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτες τους βουλευτές του νομού Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει το Σωματείο Καταστημάτων Εστίασης και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Εορδαίας «Πτολεμαίος», ζητώντας ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωση των εκατοντάδων επιχειρήσεων του κλάδου.

Στην επιστολή τονίζεται ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας το σύνολο των μελών του Σωματείου τήρησαν απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ, με την ανακοίνωση του δεύτερου τοπικού lockdown, σε μία περιοχή που μαστίζεται από την κρίση της «βίαιης» απολιγνιτοποίησης, ανέμεναν σοβαρά μέτρα οικονομικής στήριξης, εφάμιλλα με εκείνα που ελήφθησαν στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. «Έχοντας αντιμετωπίσει την δεκαετή οικονομική κρίση και την πρόωρη απολιγνιτοποίηση οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να στηριχθούν με αποσπασματικές λύσεις».

Zητούν:

«1) Την Δημιουργία ενός προγράμματος (ταμείου) αποκλειστικά για την Εστίαση με τρόπο κατανομής του ανάλογα με τους εργαζόμενους της κάθε επιχείρησης, αλλά και του τζίρου των 3 παρελθόντων ετών για μια δίκαιη κατανομή των χρημάτων.

2) Απαλλαγή των επιχειρήσεων από οφειλές του έτους 2020 όπως Δημοτικά τέλη, ανταποδοτικό τέλος 0,5% προς τους δήμους.

3) Αναστολή πληρωμών των ρυθμίσεων σε όλους τους Ο.Τ.Α. για τους επόμενους οχτώ (8) μήνες χωρίς την προσθήκη προσαυξήσεων.

4) Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων και το 20% του μισθού τους, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, μέχρι να επέλθει η κανονικότητα.

5) Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη για το επόμενο 6μηνο.

6) Μείωση του ΦΠΑ σε 6% σε φαγητό και καφέ λόγω απολιγνιτοποίησης.

7) Παράταση της σχεδιαζόμενης απολιγνιτοποίησης με χρονικό ορίζοντα 5ετίας.

8) Αυξημένη Μείωση του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2020 από 50% σε 70%.»

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια