Κοζάνη: Ο Σ. Κωνσταντινίδης στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κοζάνη: Ο Σ. Κωνσταντινίδης στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επίσκεψη συνεργασίας με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης. Στο πλαίσιο της συνάντησης έθεσε στον κ. Σκρέκα ζητήματα ενδιαφέροντος της περιοχής, τα οποία προέκυψαν από προηγηθείσες συναντήσεις του βουλευτή με παραγωγούς της Π.Ε Κοζάνης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα:

Της υλοποίησης στοχευμένου προγράμματος για την ένταξη στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα νέων επαγγελματιών.

Της ενίσχυσης παραγωγών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας [π.χ. προϊόντων με χαμηλή ζήτηση λόγω της τουριστικής ύφεσης: πατάτες, ελαιόλαδο κλπ].

Της στήριξης κλάδων που υπέστησαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια [κρόκος, ροδάκινο, ελιές, πατάτες κ.α].

Της υλοποίησης συμβουλευτικού προγράμματος ενημέρωσης και αρωγής των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια, από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων [γεωπόνους, κτηνίατρους κ.α].

Της κατασκευής αρδευτικών έργων στην ΠΕ Κοζάνης [Βόρειας Ζώνης, επέκταση Μεσοβούνου (ήδη σε εξέλιξη)].

Της στήριξης των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων.

Της εφαρμογής τομεακών δράσεων στο πλαίσιο της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία [επέκταση δικαιούχων σχεδίων βελτίωσης, διάθεση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα κ.α].

Επιπλέον, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, ο
βουλευτής ζήτησε την αύξηση των κατανομών για βιολογικές καλλιέργειες, και άλλες ενισχύσεις, για την Π.Ε. Κοζάνης, σε περίπτωση νέων προσκλήσεων, για την αποκατάσταση δυνητικών δικαιούχων από περιοχές του Δήμου Βοΐου που άδικα, όπως είπε, εξαιρέθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση από τον χάρτη των περιοχών με Ειδικά Μειονεκτήματα.

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια