Όχι στα lockdown: “Τελειώνουν” οικονομία-κοινωνία. Οδυνηρές συνέπειες και στην υγεία

Πράγματι, ή έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού απαιτεί νέα και ουσιαστικά μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του και για να καταπολεμηθεί ο ιός.

Μέτρα πρώτα απ’όλα  στην υγεία, την παιδεία, τις συγκοινωνίες, στα γηροκομεία, στα εργοστάσια κλπ, τομείς στους οποίους μέσα στους τόσους μήνες που μεσολάβησαν έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα ή και τίποτα!

Η επιβολή, όμως, lockdown είτε σε οικονομικούς κλάδους είτε κατά τόπους (Θεσσ/κη-Σέρρες) είτε συνολικά στην χώρα δεν ενδείκνυνται. Κι αυτό γιατί η καταστροφή που προκαλούν τα lockdown στην οικονομία, στην κοινωνία και ειδικότερα στους εργαζόμενους αλλά και στην υγεία των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος που προσφέρουν στην καταπολέμηση του Covid-19.

Η παράταση των lockdown κάθε μορφής θα τελειώσουν μια οικονομία και κοινωνία που ήδη βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Εκτός και αν αυτό επιδιώκουν κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο με στόχο: να “κινεζοποιήσουν” τον ελληνικό λαό, να προκαλέσουν ανεπίστρεπτα λουκέτα παντού, κατάργηση κάθε ίχνους εργασιακών δικαιωμάτων και πλήρη επιδοματοποιήση των μισθών.

Χρέος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν σε αυτούς τους μακάβριους σχεδιασμούς.

Ο κορονοϊός πρέπει και μπορεί να καταπολεμηθεί με την κοινωνία όρθια και μαχόμενη όχι να γίνει αφορμή για το “θάνατο”  της οικονομίας και κοινωνίας.

Πηγή: iskra.gr

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια