Πώς να προσαρμόσετε ώρα και ημερομηνία στη γραμμή μενού του Mac

Mac
Η γραμμή μενού σε συσκευές Mac εμφανίζει την ώρα σε μια απλή ψηφιακή μορφή ώρας και λεπτών από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να το προσαρμόσετε και να προσθέσετε τις ημέρες της εβδομάδας και την ημερομηνία.

Σας δίνετε μια ποικιλία επιλογών. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζετε μόνο η ώρα και τα λεπτά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μόνο την ημέρα ή / και την ημερομηνία.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή αναλογικού ρολογιού που απενεργοποιεί όλες τις άλλες λειτουργίες (συμπεριλαμβανομένης της ημέρας και της ημερομηνίας).

Μπορείτε να προσαρμόσετε την ώρα και την ημερομηνία στο μενού “Προτιμήσεις συστήματος“. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple επάνω αριστερά στο Mac σας και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Προτιμήσεις συστήματος”.

Εάν χρησιμοποιείτε macOS Big Sur ή νεότερη έκδοση, κάντε κλικ στην επιλογή “Dock & Menu Bar“.

Στην πλευρική γραμμή, κάντε κλικ στο “Ρολόι“.

Σε macOS Catalina ή παλαιότερες εκδόσεις, κάντε κλικ στο “Ημερομηνία και ώρα” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Ρολόι”.

Αν θέλετε να προσθέσετε τις ημέρες της εβδομάδας ή / και την ημερομηνία, απλώς επιλέξτε τα πλαίσια ελέγχου δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση της ημέρας της εβδομάδας” και / ή “Εμφάνιση ημερομηνίας“.

Επιλέξτε “Εμφάνιση της ημέρας της εβδομάδας” και “Εμφάνιση ημερομηνίας”.

Κάτω από αυτήν την ενότητα, θα δείτε “Επιλογές ώρας“. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε να το αλλάξετε σε “Αναλογικό“.

Για να εμφανίσετε ένα ρολόι 24 ωρών, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο “Χρήση ρολογιού 24 ωρών“. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο “Εμφάνιση π.μ. / μμ” για εμφάνιση όταν είναι πρωί και απόγευμα.

Όλες οι αλλαγές συμβαίνουν ζωντανά. Στο macOS Big Sur ή νεότερη έκδοση, θα δείτε μια προεπισκόπηση της τρέχουσας οθόνης ρολογιού επάνω δεξιά στο μενού “Προτιμήσεις συστήματος

Μια προεπισκόπηση της ημερομηνίας και ώρας εμφανίζεται στην ενότητα “Προτιμήσεις συστήματος”. Εκτός από την εμφάνιση της ημερομηνίας στη γραμμή μενού, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα αναπτυσσόμενο ημερολόγιο με το Itsycal. Κάθε φορά που κάνετε κλικ, θα βλέπετε το ημερολόγιό σας με όλα τα ραντεβού σας.

από secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια