PAX AMERICANA στο Αιγαίο και κόλαφος για τα ελληνικά κόμματα εξουσίας

Γράφει ο Παναγιώτης Κουρής
Σμήναρχος (ε.α)
 
Μας νοικοκύρεψαν πάλι οι φίλοι και σύμμαχοι Αμερικανοί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε έκθεση του το State Department αναφέρει:
 
«Πρώτον, η Ελλάδα διεκδικεί έναν εναέριο χώρο που εκτείνεται έως και 10 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή της και χωρικά ύδατα έως 6 ναυτικά μίλια. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο εναέριος χώρος μιας χώρας συμπίπτει με τα χωρικά ύδατα. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν έως και 6 ναυτικά μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας, σύμφωνα με τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Επομένως, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη σχετικά με την έκταση του εναέριου χώρου της Ελλάδας».  
 
Επίσης: «η Ελλάδα και οι γείτονές της δεν συμφώνησαν για οριοθέτηση συνόρων στις περιοχές όπου επικαλύπτονται τα νόμιμα θαλάσσια δικαιώματά τους. Η έλλειψη τέτοιας οριοθέτησης σημαίνει ότι δεν υπάρχει σαφήνεια ως προς την έκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και του αντίστοιχου εναέριου χώρου σε αυτές τις περιοχές, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε αξιολόγηση των συνολικών παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας».  
 
Φυσικά αυτοί που μελετούν σε βάθος χρόνων τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν πέφτουν από τα σύννεφα. Ανάλογες απόψεις έχουν εκφραστεί πολλές φορές από Αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά η έκφραση τους τόσα απροκάλυπτα σ αυτή την χρονική συγκυρία που οι Τούρκοι αμφισβητούν τόσο έντονα κυριαρχία μας και κυριαρχικά δικαιώματα , μας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα , τα οποία μια χαρά γνωρίζουν οι Αμερικανοί και προφανώς μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται η κίνηση τους. 
 
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και κόλαφο στα κόμματα εξουσίας της χώρας μας με τις συνεχείς παραχωρήσεις στην Αμερικανική πλευρά χωρίς ποτέ να λάβουν αντίστοιχου επιπέδου αντισταθμίσεις για τα εθνικά μας θέματα. Ίσως τα μόνα ανταλλάγματα που επεδίωξαν να ήταν η εύνοια του θείου Σαμ προκειμένου να αναρριχηθούν και να διατηρήσουν την εξουσία πάντοτε ως γνωστόν για το καλό μας.
 
Τα δεδομένα παραχωρήσεων δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αρκεί και μόνο να ανατρέξουμε στην πρόσφατη ιστορία μας. Η αμερικανική Lockheed Martin έχει ανακηρυχθεί εθνικός προμηθευτής των ενόπλων δυνάμεων μας στον αέρα και φιλοδοξεί και στην θάλασσα. 170 F-16 από το 1987, τα 70 εκ των οποίων με απευθείας αναθέσεις χωρίς να δημιουργηθεί έστω και στοιχειωδώς ανταγωνιστικό περιβάλλον και συνεχίζει επί του παρόντος και με την αναβάθμιση μέρους του στόλου. Επιπρόσθετα ερωτηματικά δημιουργεί η απ ευθείας ανάθεση των 30 F-16 το 2005 λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών από αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες. Τους τιμωρήσαμε σκληρά αγοράζοντας τα αεροσκάφη τους…..  
 
Και συνεχίζουμε, αναβάθμιση των υπέργηρων P-3 ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων πάλι με απευθείας ανάθεση πάλι από την Lockheed χωρίς την δημιουργία ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και πρόσφατη απόφαση προμήθειας πάλι με απευθείας ανάθεση 4 ελικοπτέρων για το πολεμικό ναυτικό πάλι από την Lockheed.  
 
Σε εξέλιξη προσπάθεια δημιουργίας αμερικανικού μονοπωλίου στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα με την εξαγορά και των τριών κυριοτέρων ναυπηγείων από εταιρία αμερικανικών συμφερόντων που λογικά θα οδηγήσει το ΠΝ σε πλήρη σχεδόν εξάρτηση από τις αμερικανικές κατασκευές. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι ήδη δρομολογείται με την πιθανολογούμενη προμήθεια 4 φρεγατών κατά σύμπτωση πάλι από την Lockhhed.
 
Εξ ίσου σημαντικές παραχωρήσεις έγιναν και στον τομέα των στρατιωτικών διευκολύνσεων με χρήση του αεροδρομίου της Λάρισας, στο Στεβανοβίκι, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Σούδας ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η υπογραφή νέας διμερούς αμυντικής συμφωνίας. Τα ανταλλάγματα για τις προτιμήσεις και τις παραχωρήσεις μας αυτές πενιχρά ενώ η σημερινή εξέλιξη με την δημοσιοποίηση της έκθεσης αποτελεί μαχαιριά στην πλάτη. 
 
Προτείνω να τους τιμωρήσουμε σκληρά με το να αγοράσουμε καμιά εικοσαριά F-35 φυσικά με απευθείας ανάθεση….. 
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια