Viktor Orban: Η Ευρώπη δεν πρέπει να υποκύψει στο δίκτυο του George Soros

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν δημοσίευσε ένα άρθρο καταπέλτη για τον George Soros και τις σκοτεινές κινήσεις του, που σίγουρα είναι σε βάρος της Ευρώπης. 
 
Το άρθρο του Viktor Orban δημοσιεύτηκε στα Ουγγρικά, τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό.
 
Μετάφραση: CosmoStatus  
 
Πολλοί πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός μιας χώρας δεν πρέπει να μπαίνει σε διάλογο αντιπαράθεσης με τον George Soros. Η συλλογιστική τους είναι ότι ο Soros είναι οικονομικός εγκληματίας, επειδή έκανε τα χρήματά του μέσω κερδοσκοπίας, καταστρέφοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμη και εκβιάζοντας την εθνική οικονομία κρατών. Όπως οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να διαπραγματεύονται με τρομοκράτες, λένε, οι πρωθυπουργοί δεν πρέπει επίσης να συζητούν με οικονομικούς εγκληματίες.  
 
Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, επειδή σε ένα άρθρο που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα Project Syndicate της 18ης Νοεμβρίου, ο γεννημένος στην Ουγγαρία κερδοσκόπος και δισεκατομμυριούχος George Soros έδωσε εντολές στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο άρθρο του, τους δίνει την εντολή να τιμωρήσουν αυστηρά τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν θέλουν να γίνουν μέρος μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας κάτω από τη σημαία μιας παγκόσμιας «ανοιχτής κοινωνίας».  
 
Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η δύναμη της Ευρώπης προέρχεται από τα έθνη της. Αν και είναι διαφορετικής προέλευσης, τα ευρωπαϊκά έθνη συνδέονται με τις κοινές ρίζες της πίστης μας. Το θεμέλιο των κοινοτήτων μας ήταν το ευρωπαϊκό οικογενειακό μοντέλο, το οποίο βασίστηκε στις εβραιο-χριστιανικές παραδόσεις. Ήταν η χριστιανική ελευθερία που εξασφάλισε την ελευθερία της σκέψης και του πολιτισμού και που δημιούργησε τον ευγενή ανταγωνισμό μεταξύ των εθνών της ηπείρου. Αυτό το υπέροχο αμάλγαμα αντιθέσεων μέσα από αιώνες Ιστορίας, έκανε την Ευρώπη την κορυφαία δύναμη στον κόσμο.  
 
Κάθε προσπάθεια ενοποίησης της Ευρώπης υπό την αιγίδα αυτοκρατορίας, απέτυχε. Έτσι, η εμπειρία μας μέσα από την Ιστορία, μας λέει ότι η Ευρώπη θα είναι ξανά μεγάλη, αν τα έθνη της γίνουν πάλι μεγάλα και αντισταθούν σε κάθε μορφή αυτοκρατορικής φιλοδοξίας.  
 
Οι μεγάλες δυνάμεις κινούνται για άλλη μια φορά στο να εξαλείψουν τα έθνη της Ευρώπης και να ενώσουν την ήπειρο υπό την αιγίδα μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας. Το δίκτυο Soros, το οποίο έχει υφανθεί μέσω της γραφειοκρατίας της Ευρώπης και της πολιτικής της ελίτ, εργάζεται εδώ και χρόνια για να κάνει την Ευρώπη μια ήπειρο μεταναστών. Σήμερα το δίκτυο Soros, το οποίο προωθεί μια παγκόσμια ανοιχτή κοινωνία και επιδιώκει την κατάργηση των εθνικών πλαισίων, είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι στόχοι του δικτύου είναι προφανείς: η δημιουργία πολυεθνικών, πολυπολιτισμικών, ανοιχτών κοινωνιών, επιταχύνοντας τη μετανάστευση και τη διάλυση των εθνικών αποφάσεων, τοποθετώντας τες στα χέρια της παγκόσμιας ελίτ.  
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποφέρει από πολλαπλές πληγές. Το 2008 με την οικονομική κρίση που ανάλογή της δεν παρατηρήθηκε εδώ και γενιές. Το 2015 με τη μεταναστευτική κρίση. Το 2020 με την καταστροφική παγκόσμια πανδημία. Η Ευρώπη δεν έχει ακόμη ανακάμψει από τις προηγούμενες κρίσεις και έτσι ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι σε πολλές χώρες το δημόσιο χρέος, τα ποσοστά ανεργίας και η γενική οικονομική κατάσταση έχουν φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα. Η ανάγκη για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τα ευρωπαϊκά έθνη να έρθουν πιο κοντά και να αλληλοβοηθούνται, δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.  
 
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των κρίσεων, αυτός ο κερδοσκόπος – ο οποίος αποκαλείται φιλάνθρωπος – δεν έλαβε υπόψη τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης, αλλά ενήργησε για δικό του όφελος. Αναμφίβολα, επιτέθηκε στο Ουγγρικό φιορίνι και τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας κατά την οικονομική κρίση, ενώ σχεδίαζε να επιταχύνει, να διανείμει και να χρηματοδοτήσει την επανεγκατάσταση των μεταναστών, κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης. Τώρα, προτείνει τα κράτη μέλη να τιμωρούν το ένα το άλλο, αντί να υιοθετούν την αλληλεγγύη και την αμοιβαία βοήθεια.  
 
Το δίκτυο που διευθύνει ο Τζορτζ Σόρος έχει πλέον ξεπεράσει οποιονδήποτε δισταγμό που είχε για την όποια ανοιχτή παρέμβαση. Θέλει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στα εθνικά κράτη, παρά ποτέ. Στρέφει τους λαούς της Ευρώπης εναντίον των άλλων. Το λειτουργικό σύστημα του δικτύου είναι δαιδαλώδες και υπάρχει σε διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής. Στη μισθοδοσία του George Soros υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος πολιτικών, δημοσιογράφων, δικαστών, γραφειοκρατών και πολιτικών ταραχοποιών που μεταμφιέζονται σε μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Και παρόλο που ο δισεκατομμυριούχος κατηγορεί όλους τους εχθρούς του για διαφθορά, ο ίδιος είναι ο πιο διεφθαρμένος άνθρωπος στον κόσμο. Πληρώνει και αγοράζει όποιον μπορεί – και εκείνοι που δεν δωροδοκούνται, συκοφαντούνται, ταπεινώνονται, εκφοβίζονται και καταστρέφονται από το δίκτυο των τρομερών του όπλων: των αριστερών ταγμάτων των ΜΜΕ.  
 
Πολλοί υψηλόβαθμοι γραφειοκράτες της ΕΕ συνεργάζονται με το δίκτυο του Soros για τη δημιουργία μιας ενοποιημένης αυτοκρατορίας. Θέλουν να οικοδομήσουν ένα θεσμικό σύστημα που, υπό την αιγίδα της ανοιχτής κοινωνίας, επιδιώκει να επιβάλει έναν ενοποιημένο τρόπο σκέψης, έναν ενοποιημένο πολιτισμό και ένα ενοποιημένο κοινωνικό μοντέλο στα ελεύθερα και ανεξάρτητα έθνη της Ευρώπης. Επιδιώκουν να ακυρώσουν το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει τη μοίρα του. Αυτός είναι επίσης ο σκοπός της πρότασης «κράτος δικαίου» – η οποία στην πραγματικότητα, δεν αναγνωρίζει το κράτος δικαίου, αλλά τη δύναμη. Θα ήταν πιο ειλικρινές να το ονομάσουμε «κανόνα της πλειοψηφίας».  
 
Οι διαφορές μεταξύ μας είναι προφανείς. Ο Σόρος θέλει μια ανοιχτή κοινωνία, ενώ εμείς θέλουμε μια ασφαλή κοινωνία. Σύμφωνα με τον Σόρος, η δημοκρατία μπορεί να είναι μόνο φιλελεύθερη, ενώ εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι χριστιανική. Σύμφωνα με τον Σόρος, η ελευθερία μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο την αυτοπραγμάτωση, ενώ εμείς πιστεύουμε ότι η ελευθερία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ακολουθήσει τις διδασκαλίες του Χριστού, να υπηρετήσει τη χώρα και να προστατεύσει τις οικογένειές μας. Η βάση της χριστιανικής ελευθερίας είναι η ελευθερία να αποφασίζεις. Αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο τώρα.  
 
Εμείς στο ανατολικό τμήμα της ΕΕ γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είμαστε ελεύθεροι. Η ιστορία των εθνών της Κεντρικής Ευρώπης ήταν μία αδιάκοπη πάλη για την ελευθερία ενάντια στις μεγάλες αυτοκρατορίες, μια επαναλαμβανόμενη μάχη για να κερδίσουμε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για το πεπρωμένο μας. Έχουμε πικρή εμπειρία από πρώτο χέρι, καθώς κάθε προσπάθεια δημιουργίας αυτοκρατορίας έφερνε τη δουλεία. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί εδώ από τη γενιά των μαχητών της ελευθερίας – στο πρώην Ανατολικό Μπλοκ, από την Εσθονία έως τη Σλοβενία, από τη Δρέσδη έως τη Σόφια – που μπορούν να θυμηθούν προσωπικά πώς είναι να αντιτίθεται στην τυραννία, στην διακυβέρνηση του ενός και στην κομμουνιστική εκδοχή: εκφοβισμός, υλική και ηθική καταστροφή, σωματική και ψυχική κακοποίηση. Δεν θέλουμε άλλο πια.  
 
Οι δυτικοί ηγέτες που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε έναν κόσμο κληρονομικής ελευθερίας και του κράτους δικαίου, πρέπει τώρα να ακούσουν εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και οι οποίοι – με βάση την προσωπική τους εμπειρία – μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ του κράτους δικαίου και της τυραννίας, ή της εξουσίας του ενός. Οι δυτικοί ηγέτες πρέπει να αποδεχθούν ότι τον 21ο αιώνα δεν θα παραιτηθούμε από την ελευθερία για την οποία αγωνιστήκαμε να επιτύχουμε στα τέλη του 20ού αιώνα.  
 
Η μάχη της νέας αυτοκρατορίας των Βρυξελλών, δεν έχει ακόμη κριθεί. Οι Βρυξέλλες φαίνεται να παραδίδονται, αλλά πολλά εθνικά κράτη εξακολουθούν να αντιστέκονται. Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την ελευθερία μας, η Ευρώπη δεν πρέπει να υποκύψει στο δίκτυο του George Soros.  
 
Πηγή: Cosmostatus

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια