Πως να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή στα Windows 10

Windows
Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 10 και δεν χρειάζεστε μια εφαρμογή, μπορείτε να την απεγκαταστήσετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε, ανάλογα με τον τύπο της εφαρμογής. Δείτε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες.

Απεγκαταστήστε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας το μενού Start

Εάν μια εφαρμογή έχει εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας το Microsoft Store, μπορείτε να την απεγκαταστήσετε γρήγορα μέσω του μενού Start. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού “Start” και εντοπίστε το εικονίδιο της εφαρμογής και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε αυτό. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε “Uninstall”.

Windows

Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνετε απεγκατάσταση ενός προγράμματος με αυτόν τον τρόπο, θα σας προειδοποιήσει με ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου. Κάντε ξανά κλικ στο «Uninstall». Η εφαρμογή θα απεγκατασταθεί χωρίς να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια από εσάς. Εάν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε ξανά αργότερα μέσω του Microsoft Store.

Εάν κάνετε δεξί κλικ σε μια εφαρμογή που δεν είχε εγκατασταθεί μέσω του Microsoft Store και επιλέξετε “Uninstall”, θα ανοίξει το παράθυρο “Programs and Features”. Εντοπίστε το πρόγραμμα στη λίστα, επιλέξτε το και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Uninstall”.

Windows

Εάν εμφανιστεί ένα παράθυρο οδηγού κατάργησης εγκατάστασης, ακολουθήστε τα βήματα έως ότου καταργηθεί η εγκατάσταση του προγράμματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο “Programs and Features”.

Απεγκαταστήστε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα Settings

Ίσως ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος για να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή στα Windows 10 είναι χρησιμοποιώντας τα Settings. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να δείτε μια λίστα με κάθε εγκατεστημένο πρόγραμμα στο σύστημα και να επιλέξετε εύκολα ποιο θέλετε να απεγκαταστήσετε.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τα “Settings” κάνοντας κλικ στο μενού “Start” και επιλέγοντας το εικονίδιο με το γρανάζι. (Ή μπορείτε να πατήσετε Windows+I στο πληκτρολόγιό σας.)

Στα “Settings”, κάντε κλικ στην επιλογή “Apps”.

Windows

Μετά από αυτό, θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο σύστημα σας. Αυτό περιλαμβάνει τόσο εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί μέσω του Microsoft Store όσο και εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί μέσω άλλων μεθόδων.

Εντοπίστε την καταχώριση για το πρόγραμμα που θέλετε να απεγκαταστήσετε και επιλέξτε το. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Uninstall”.

Windows

Εάν η εφαρμογή εγκαταστάθηκε από το Microsoft Store, θα απεγκατασταθεί αμέσως χωρίς επιπλέον βήματα.

Εάν είναι μια εφαρμογή εγκατεστημένη με άλλα μέσα, ενδέχεται να δείτε ένα επιπλέον αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου. Εάν ναι, κάντε ξανά κλικ στην «Uninstall». Μετά από αυτό, θα ξεκινήσει το παράθυρο οδηγού απεγκατάστασης του προγράμματος. Ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού και η εφαρμογή θα απεγκατασταθεί πλήρως.

Απεγκαταστήστε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας το Control Panel

Μπορείτε επίσης να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που δεν ανήκουν στο Microsoft Store χρησιμοποιώντας τον παλαιό  Windows Control Panel. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού “Start” και πληκτρολογήστε “control” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Control Panel”.

Στην ενότητα “Programs”, κάντε κλικ στην επιλογή “Uninstall a program”.

Στο παράθυρο Programs and Features που εμφανίζεται, θα δείτε μια μεγάλη λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές που μπορείτε να ταξινομήσετε κατά όνομα, publisher, ημερομηνία εγκατάστασης, μέγεθος και αριθμό έκδοσης κάνοντας κλικ στις επικεφαλίδες των στηλών.

Αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει εφαρμογές εγκατεστημένες από το Microsoft Store. Για να απεγκαταστήσετε κάποια από αυτές, χρησιμοποιήστε το παράθυρο “Settings” ή κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Uninstall” στο μενού “Start”.

Εντοπίστε το πρόγραμμα που θέλετε να απεγκαταστήσετε και κάντε κλικ στην καταχώριση για να το επιλέξετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Uninstall”.

Windows

Θα ξεκινήσει ένας οδηγός απεγκατάστασης για το πρόγραμμα. Κάντε κλικ στα βήματα μέχρι να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

από secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια