Αύξηση 225% στην τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών από το 2018!

Αύξηση 225% στην τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών από το 2018!
Η τιμή των κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών, καθώς και των εργαλείων κυβερνοεγκλήματος έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε η Flashpoint σχετικά με το dark web. Η εταιρεία risk intelligence ανίχνευσε μερικές από τις πιο καθιερωμένες αγορές κυβερνοεγκλήματος στο dark web, σε οκτώ κατηγορίες: από αναγνωριστικά που εκδίδονται από μία κυβέρνηση, έως DDoS-for-hire υπηρεσίες, κιτ εκμετάλλευσης, πρόσβαση σε RDP servers και “fullz”.

Η τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 225%, από 12,44$ το 2018 σε 26,50$ φέτος. Επιπλέον, τα ψεύτικα διαβατήρια των ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν περίπου τα 525$, ενώ η τιμή αυξάνεται ακόμα περισσότερο, στα 3.500$, για τις εκδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσον αφορά τις DDoS-for-hire υπηρεσίες, η τιμή τους έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί από το 2017, αγγίζοντας τα 165$, για μια πλήρως διαχειριζόμενη επίθεση ή επιλογές για συγκεκριμένο πάροχο που ενδέχεται να φτάσουν τα 250$.

Σύμφωνα με την Flashpoint, το μοντέλο “as-a-service” έγινε όλο και πιο δημοφιλές στα τέλη του χρόνου, διότι επιτρέπει σε αυτούς που διαχειρίζονται τις υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν on-the-fly προσαρμογές, προκειμένου να βελτιώσουν τα ποσοστά επιτυχίας, ως απάντηση στον ενισχυμένο μετριασμό που αναπτύσσεται από την πλευρά του αμυνόμενου.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, η πρόσβαση σε RDP servers συνδυάζεται συχνά με online λογαριασμούς πληρωμών για τη διευκόλυνση της γρήγορης και εύκολης απάτης – της οποίας η τιμή ξεπερνά τα 575$. Οι αριθμοί τραπεζικού λογαριασμού και δρομολόγησης των ΗΠΑ μπορούν επίσης να στοιχίσουν εκατοντάδες δολάρια. Επιπλέον, τα phishing κιτ με οδηγούς κοστίζουν 35$, ενώ τα κιτ εκμετάλλευσης που στοχεύουν το Office 365 κοστίζουν 125$.

Αύξηση 225% στην τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών από το 2018!

Η Flashpoint επεσήμανε επίσης ότι η τιμή των κλεμμένων δεδομένων και των εργαλείων κυβερνοεγκλήματος αυξήθηκε το 2020, λόγω του γεγονότος ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η διαδικτυακή δραστηριότητα, ιδιαίτερα με το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19.

Ο επικεφαλής πληροφοριών της Flashpoint, Tom Hoffman, ανέφερε ότι η ανάλυση της τιμολόγησης που πραγματοποίησε η εταιρεία, «ρίχνει φως» σε μερικές από τις μοναδικές δυναμικές της αγοράς και τις τάσεις που παρατηρούνται στις dark web αγορές – όπως τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της παγκόσμιας πανδημίας και οι αλλαγές στη συμπεριφορά αγοράς και πώλησης, που απορρέουν από την αύξηση της απομακρυσμένης εργασίας και των online αγορών.

από secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια