Ικανοποίηση σε ...Τουρκία για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ - "Με άδεια χέρια επέστρεψε η Ελλάδα"

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στην Τουρκία μετά την απόφαση-χάδι για την τουρκική προκλητικότητα.
Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες φιλοξενούν ιδιαίτερα σκωπτικά σχόλια για την Ελλάδα, καθώς δεν κατάφερε να πείσει την ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων για την Τουρκία.

Yeni Safak: Το αίτημα της Ελλάδας δεν έγινε αποδεκτό - Δεν ελήφθη απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία
«Η Ελλάδα επέστρεψε με άδεια χέρια από τη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται ότι «η ΕΕ θέλει να δώσει μία ευκαιρία στο διάλογο με την Τουρκία» αναφέρεται στο υπότιτλο του δημοσιεύματος.

Milliyet: Επέστρεψαν τρελαμένοι...
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ελλάδα και Γαλλία δεν κατάφεραν να πείσουν για αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται ότι η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον για σχέση με την Τουρκία. «Η ΕΕ θέλει να δώσει μια ευκαιρία στο διάλογο με την Τουρκία» αναφέρεται.

Hurriyet: Δεν αποφασίστηκαν κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής
«Στη Σύνοδο Κορυφής δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου για επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Στόχος είναι η αποκλιμάκωση της έντασης για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Image


A Haber: Δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Τουρκία
«Στη Σύνοδο Κορυφής δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας για αυστηρές κυρώσεις. Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται ότι "Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δώσει μια ευκαιρία στον διάλογο με την Τουρκία".
Ο πρόεδρος Erdogan είχε προειδοποιήσει τα κράτη-μέλη πριν τη Σύνοδο Κορυφής» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Sozcu: Οι ηγέτες της ΕΕ δεν αποφάσισαν κυρώσεις για την Τουρκία
«Δεν κατέστη εφικτή η απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία όπως ήθελαν Ελλάδα και Γαλλία.
Οι κυρώσεις δεν αποφασίστηκαν και στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων αποφασίστηκε ότι είναι στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ η ανάπτυξη σχέσεων με την Τουρκία» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.


από greece-salonika.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια